İmamoğlu: İstanbullunun parasını, İstanbul’un yoksuluna dağıtıyorum

İmamoğlu: İstanbullunun parasını, İstanbul’un yoksuluna dağıtıyorum
11 Mart 2019 12:00

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla “Yoksullukla Mücadele Çözümlerini” açıkladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “’Kimin parasını kime veriyorsun?” sözlerini hatırlatarak “Bunun neresini anlamıyorsunuz? Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Kimsenin babasının parasını dağıtmıyorum. Sosyal adaleti sağlamak için İstanbullunun parasını, İstanbul’un yoksuluna dağıtıyorum.” dedi.

 

Fatma Vurgun / Sözcü

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim’de bulunan bir otelde düzenlenen toplantıda “Yoksullukla Mücadele Çözümlerini” açıkladı. Toplantıya çok sayıda partili katıldı.

 
“İSTANBUL’U YÖNETENLERİN AÇLIK VE YOKSULLUK KARŞISINDA SERGİLEDİĞİ UMURSAMAZLIK KABUL EDİLEMEZ”

 

 

İstanbul için büyük hedefleri olduğunu ve İstanbul’un kronik sorunlarını tek tek çözeceğini ifade eden İmamoğlu, “Her şeyden önce bütün sorunların kesiştiği her sorunun altında yatan o büyük beladan kurtulmak, İstanbul’u açlık, yoksulluk, işsizlik sarmalından çıkarmak zorundayız. İstanbullu, İstanbul’da yaşamak için bugün ağır bedeller ödemek zorunda bırakılıyor. Bu durumu çözmek zorundayız. Komşusu açken tok yatmayı kendisine yakıştıramayan, bunu insanlığına, inancına, vicdanına sığdıramayan, çok güzel bir kültürümüz var bizim. Böyle bir kültüre rağmen, İstanbul’u yönetenlerin açlık ve yoksulluk karşısında sergilediği umursamazlık kabul edilemez. Her sabah açlığa, yoksulluğa, işsizliğe uyanan onbinlerce İstanbullunun derdine çözüm bulmayı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak öncelikli görevim, sorumluluğum, borcum kabul ediyorum. İstanbul’da insanca bir yaşam için gerekli gıdaya, temel sağlık hizmetlerine, okula, kreşe erişemeyen hiç kimse kalmayacak. İstanbul’un imkanlarını tüm İstanbulluların hakça ve adaletli bir şekilde paylaşmasını sağlayacağız. Kimsenin bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz ihtiyacı olanın ayağına gideceğiz.” diye konuştu.

 
“KİMSENİN BABASININ PARASINI DAĞITMIYORUM”

 

 

Yoksullukla Mücadele Programı kapsamında, kısa vadede açlık ve yoksulluğa acil müdahale, orta vadede, sosyal politikaları arttırarak yaygınlaştırmayı ve işsizliği azaltmayı, uzun vadede ise yoksulluk yaratan mekanizmaları ortadan kaldırmayı amaçladığını anlatan İmamoğlu, “Bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Paketleriyle dar gelirli hemşerilerimizin yaşamlarını kolaylaştırırken, bir yandan da hayat pahalılığı ile mücadele edeceğiz.Geçen günlerde yaptığım sunumda söylemiştim. İstanbul’da pahalı yaşamı ucuzlatmak için formülümüz ‘4+1’di. Bugün sizlere işte o, +1 ‘lik kısmı daha detaylı olarak aktaracağım. Göreve gelir gelmez, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlara harcadığı parayı 3 katına çıkaracağız. İstanbulluları 4 farklı destek paketinden yararlandıracağız. Sofra destek paketi, geçim pestek paketi, eğitim destek paketi ve evlilik destek paketi.Sofra destek paketi sayesinde İstanbul’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Açlık sınırının altındaki aileler ekmeğe, süte ve damacana suya para ödemeyecek. Bu temel gıdaları dert etmeyecek. Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırı altında gelirle yaşamaya mahkum edilen her aile Halk-Ekmek ve Halk-Süt satış noktalarından ihtiyacına göre ücretsiz ekmek, süt alabilecek. Ücretsiz damacana suyu alacak. Hani bazıları, ‘Kimin parasını kime veriyorsun?’ diye celalleniyor ya. Onlara ve ‘Bütçesi nerede bunun?’ diyenlere söyleyeyim. Sofra Destek Paketi’nin yıllık maliyeti yaklaşık 52 buçuk milyon Türk Lirasıdır. Bu paranın İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesi içerisindeki payı yalnızca binde 2’dir. İBB Bütçesinin binde 2’sini alacağım ve açlık sınırının altındaki ailelere vereceğim. Bunun neresini anlamıyorsunuz? Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Kimsenin babasının parasını dağıtmıyorum. Sosyal adaleti sağlamak için İstanbullunun parasını, İstanbul’un yoksuluna dağıtıyorum.” dedi.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbullunun-parasini-istanbulun-yoksuluna-dagitiyorum-3863026/