İBB’de Erdoğanlı dergi depremi!

İBB’de Erdoğanlı dergi depremi!
16 Mayıs 2017 11:27

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dergisi 1453 İstanbul Kültür ve Sanat’taki bir sayfada İngilizce “Erdoğan gitti” diyen bir duvar yazısına yer verilmesi ortalığı karıştırdı. İBB Başkanı Kadir Topbaş “1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisini kapattık. Dergideki yapılan adilik ve ahlaksızlıktır” dedi.

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi’nde Erdoğanlı bir duvar yazısına yer verilmesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Özellikle AKP’liler tarafından eleştiri konusu olan dergi Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla kapatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kadir Topbaş “1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisini kapattık. Dergideki yapılan adilik ve ahlaksızlıktır” dedi.

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Kültür AŞ tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi son sayısındaki akıl ve izandan yoksun içerik sebebiyle kapatılmıştır. Derginin içerikten sorumlu Yayın Koordinatörü, Yazı İşleri Müdürü ve editörünün iş akitleri feshedilmiştir. Seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”