İBB Mezarlıklar Daire Başkanı: Rakamlar sehven girildi, Sağlık Bakanlığı’nın verileri doğru

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı: Rakamlar sehven girildi, Sağlık Bakanlığı’nın verileri doğru
30 Mart 2020 16:17

E-devletteki sistemde İstanbul’da 28 Mart cumartesi 20 kişinin hayatını koronaya bağlı olarak kaybettiği görülürken Sağlık Bakanlığı’nın tüm Türkiye için ölüm sayısını 16 olarak açıklamasının yarattığı tartışmaya İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç açıklık getirdi.

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 28 Mart cumartesi günü Kovid-19 sonucu Türkiye’de 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamış, ancak e-devlet üzerinden İstanbul’daki vefat bilgileri sorgulandığında bu rakamın 20 olduğu görülmüştü.

Bu farklığı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Twitter hesabından paylaşmış, hangi verinin doğru olduğunun açıklanması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunmuştu.

Ağbaba’nın paylaşımının ardından geniş yankı bulan ve e-devlet siteminde yer alan ölüm oranları hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahretin Koca, önce; rakamların bakanlığın yaptığı açıklamadan sonra e-devlet sistemine girildiğini ifade etmiş, ardından da bakanlığın verilerinin doğru olduğunu, sosyal medyada yayınlanan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğin dile getirmişti.

Konuyla ilgili Sözcü’den Özlem Güvemli’ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, bugüne dek Kovid-19’a bağlı gelen cenaze sayısının çok az olduğunu belirtti.