HSYK seçimlerine bir ay kala kavga başladı

HSYK seçimlerine bir ay kala kavga başladı
30 Ağustos 2014 18:40

Ekim’de yapılacak HSYK seçimlerine az bir süre kala kavga başladı.Hükümetin desteklediği iddia edilen Yargıda Birlik Platformu, devlet imkanlarını kullanmakla suçlanıyor.

 

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu’nun “cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bile önemli gösterilmesini” eleştirdiği HSYK seçimlerine 1 ay kala tartışmalar başladı. Hükümet destekli olduğu iddia edilen Yargıda Birlik Platformu’nun 31 Ağustos 2014 tarihinde Ankara’da yapacağı HSYK üyeliği aday tanıtım toplantısına katılım için, hakim ve savcılara araç temin edileceğinin bildirilmesine YARAV HSYK Üyesi adayları Nuh Hüseyin Köse ve Murat Aydın’dan büyük tepki geldi.

 

Yargıda Birlik Platformunu adına bazı Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından hakim ve savcılara gönderilen mesajlarda, YBP’nin aday tanıtım toplantısına katılıp katılınmayacağı yönünde bilgi istenilmesi, hakim ve savcılara toplantıya katıl baskısı olarak değerlendirilirken, mesajda, bu toplantılara katılmak isteyenlere araç temin edileceğinin bildirilmesi ise, devlet imkanlarının YBP için kullanıldığının ve bazı Başsavcılıkların YBP’nin sekretaryası olarak çalıştığının ispatı olduğu yorumlarına neden oldu.