HSK 5 ay önce İyidil’e beraat kararı veren hakimi inceleyip ‘FETÖ’cü değil’ demiş!

HSK 5 ay önce İyidil’e beraat kararı veren hakimi inceleyip ‘FETÖ’cü değil’ demiş!
24 Ocak 2020 10:29

Metin İyidil hakkında beraat kararı veren Hulusi Gül için FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle Temmuz ayında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, HSK’nın itirazlarını reddettiğini ifade etti. Üçok İyidil’le ilgili olarak, “FETÖ’cü olan bir korgeneral istifa etmeyi düşünmez” dedi.

 
Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan Üçok, Erdoğan’ın İyidil’in beraatine ilişkin söylediği, “Talimatı verdik” sözlerinin hukuki anlamda çok yakışık kalmadığını belirterek, “Böyle bir cümleyi kurunca sanki mahkemeler Cumhurbaşkanının talimatıyla müdahalede bulundu gibi bir algı oldu” dedi. İyidil’in FETÖ’cü olmasa bile FETÖ döneminde iyi yerlere geldiği konusunda kanaatlerin olduğunu dile getiren Üçok, “FETÖ’cü olan bir korgeneral istifa etmeyi düşünmez. Önündeki engelleri tasfiye etmeye çalışır” şeklinde konuştu.

 

 

“HUKUK TARİHİNDE İLK”

 
Hukuk tarihinde beraat ettiği halde tutukluluğu devam eden sadece İyidil’i gördüğünü ifade eden Üçok, bu durumu izah etmenin kolay olmadığına dikkati çekti. Üçok, “Hava kuvvetleri başsavcısı ve başsavcı yardımcısı olarak ben ve yardımcım Mehmet Çelik, İyidil hakkında beraat kararı veren mahkemenin başkanı Hulusi Gül hakkında Temmuz 2019’da FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk. Ancak HSK ret kararı verdi. 3-4 aydır bir karar alınmadı. Şimdi bu olaydan sonra HSK yüzde 99 soruşturma izni verecektir” dedi.

“Mahkeme beraat kararı verdi diye HSK hakimi hemen görevden alırsa hakim ve savcıların bağımsız olduğunu söylemek çok inandırıcı olmaz” diyen Üçok, “Ben bu mahkemenin başkanını FETÖ üyesidir diye şikayet ettiğim halde bu yapılanın doğru olmadığını söylüyorum” diye konuştu.