Himalayadan gönlümüzü ısıtan şifalar

Himalayadan gönlümüzü ısıtan şifalar
9 Ocak 2015 10:03

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Himalaya dağları eteklerinden gönlümüzü ısıtan şifalar hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Cümle Yüce Türk İslam alemine, sağlık ve mutluluk dolu haftalık bayramınız (Cumanız) Mübarek Olsun, dileklerimizle sohbetimize başlayalım.
”Din ve sıhhat yolunda harcamak üzere kazandığı mala, Peygamber ”ne güzel mal” demiştir.” Mevlana Hz.

 

Yıl 1987 Hindistan-Dehradun-Kulhan şehri: Kulhan’ı ziyaretim esnasında Cuma namazını eda edip camiden çıkarken, çantada ki, Türk bayrağı çıkartmasını gören cemaat, hemen yanıma geldi ve heyecanlanarak sen Türk’sün? Evet Türküm. Tanışma alışverişini yaptıktan sonra Dr. Burhan Sururi Acarbeg, çiftlik evine davet etti. Altı gün misafirliğim esnasında, yeme, içme ve halk hekimliği konularından, bilgi sahibi oldum. Dr. Burhan’ nın annesi hemşire emeklisi olup, ataları 1930 yılında Afganistan dan Dehardun’a gelmişler. Dr. dedi sana dayı diyebilir miyim? Madem ki anneniz Türktür tabi ki dayı diyebilirsin deyince, bana sarılarak gözleri yaşardı. Daha sonra Annesi İlmihan Tansev teyzeyi beraber ziyaret ettik. Türk bayrağına sarılı Türk lokumu paketini takdim edince, dedi Allahıma binlerce defa çok şükür ki, ölmeden önce Türk bayrağını ve ünlü Türk lokumunu gördüm ve tattım. İlmihan teyze 84 yaşındaydı, Numan elini uzat, Elimi tutup yedi Ayet-el Kürsü, Yasin-i şerifin tamamını, üç Suretül’ İhlas, bir Süretülfelak ve bir de Suretünnas okuyup dua ederek ellerini yüzüme ve ellerime sürdü. Oğlu Burhana dedi Numan en az on gün misafirimizdir bırakma dedi ve Cenab-ı Allah altı gün misafir olmamızı nasip etti.

 

Mandalina’nın (Turunç) Anavatanı

 

Mandalina’ nın (Turunçgiller) anavatanı, Hindistan Güney Himalaya dağları eteklerinden dünyaya Turunç olarak yayılmıştır. Turunçgiller ailesi dünyada aşılanarak çeşitlendirilmiştir. Citrus kelimesi Asya kökenlidir. Hint dilinde ”Chitra” kelimesi kıymetli anlamındadır. Ayrıca Hindistan da Narenciyegiller familyasına ”Aurantium” denir. Turunç, İbn-i Sina tarafından, İran ve Türkiye üzerinden dünyaya ilaç olarak yayılmıştır.

 

REÇETELER

 

Kulhan da Mandalina ve portakal’ ın şifası konusunda edindiğim bilgileri, kıymetli okuyucularımızla da paylaşmak nasip oldu.

Mandalina içerdiği madenler sayesinde kanı temizler ve hastalıkların bekçiliğini yapar.

1- Akşam yemeklerinden iki adet mandalina yerseniz uykusuzluk sorununuzu giderir.

2- Sabah kahvaltısında, bir litre portakal ve mandalina suyu karışımına bir-iki adet mandalinayı kabuğu ie iyice yıkayıp ceviz büyüklüğünde doğrayıp çekirdeklerini çıkarıp, portakal suyuna ilave ederek blender veya mutfak robotunda iyice çırpıp sürahiye boşaltıp, 40 dakika içerisinde tüketin.

NOT: Bu reçeteyi 30- günlük kür yaptığınız zaman, stresi teskin eder, felç’e yakalanmayı önler ve felç hastalıklarını tedavi eder.

3- Mandalina kabuğunun P vitamini bakımından zengin olması, damarsertliği için çok şifalıdır. Özellikle felçliler her gün 2-3 adet mandalinayı kabuğu ile beraber yemelidirler.

4- Kalın damarların yumuşak olmasını sağlar.

5- 6-7 Adet mandalina kabuğunu bir litre suda on dakika kaynatıp, yemeklerden 20 dakika önce bir, bir buçuk su bardağı içilirse kandaki şeker seviyesinin düzenli olmasını sağlar.

6- Mandalina tentürü, öksürük rahatlatıcı ve balgam söktürücüdür.

7- Sabah kahvaltıdan 20 dakika önce 1-2 su bardağı mandalina suyu sıkılıp hemen içildiğinde, astım ve bronşit bağlantılı hastalıklar için çok faydalıdır.

8- Grip rahatsızlıklarını, mucize meyve mandalina suyu ve kabuklarını tüketerek atlatın.

9- Damar sertliği rahatsızlığı olanlar, mandalinanın 40 günlük kür ile rahatlayabilirler. B grubu ve C vitaminleri bakımından zengindir.

 

UYARI!

Narenciye sezonunu kaçırmayın. Narenciye tüketmek sağlık, güzellik ve mutluluk demektir.

 

Güzellik reçetesi:

Malzeme: İki litre normal limon kolonyası, 10 adet mandalina. Hazırlanışı: 4 adet mandalinayı yıkayıp, , çekirdeklerini ayıklayıp mutfak robotuna veya blendere koyun, 6 adet mandalinayı soyup kabuğunu ilave edip iyice çırptıktan sonra, huni yardımı ile 1,5 litrelik şişelere doldurun, 15 gün karanlık yerde muhafaza edin. 15 Gün sonra tülbent veya pamuk yardımı ile süzün, doğal kolonyanız hazırdır.

 

DEĞERLİ OKUYUCULAR!

Bir hücre her aldığını geri ödemelidir. Canlı dizgilerin geçerli para birimi ”Enerji” dir. Hücre bu para birimi ile öder. İyi bilmelisiniz ki, enerji olmayan yerde yaşam da yoktur.

NOT: Vicdan muhasebesi yapan bir doktor’ un onayını alarak, mandalina’ yı kullanırsanız daha faydalı olur.

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

ÖZDEYİŞLER

1- Bir insanda kibir, hırs ve şehvet söz söylerken soğan gibi kokar. (Mevlana Hz.)
2- Bir memleket adaletle yaşar, adaletsizlikle yıkılır. (Alman Atasözü)
3- Sabırlı olsaydım, anamın karnında dururdum ve dünyaya adım atıp hastalanmazdım. (Fethiye-Çenger köyü Cevdet Boz) (Hidayet Hoca)
4-Türk Milletinin tek serveti, merhamet, vicdan, sevgi dolu ve Allah korkusu olan bir millettir. (Numan Aladağ)
5-Çocuklar kalıba sokulacak insanlar değillerdir, onlar açılıp, üretimi öğrenmesi gereken fidanlardır. (Numan Aladağ)
6- Cüzdan muhasebesi bir şeyi bozarsa, vicdan muhasebesi’nin ahı da on şeyi bozar. (Numan Aladğ)

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun