Hayvan hakları koruyucularından protesto!

Hayvan hakları koruyucularından protesto!
9 Aralık 2018 18:14

350 sivil toplum kuruluşu, platform ve oluşum adına Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu üyeleri, Yeni hazırlanan ‘Hayvan Hakları’ tasarısını Ankara da protesto ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

 

 

Zekeriya Albayrak / Sözcü

 

Sivil toplum kuruluşları can dostlarımız için eylem düzenledi. Yeni hazırlanan ‘Hayvan Hakları’ tasarısını protesto eden üyeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiler.

Erdoğan’ın bir konuşmasını hatırlatan üyeler, “Bir beyanatınızda ‘medeniyet, sokak hayvanlarına gösterilen şefkattir’ diyerek, sokak hayvanları hakkındaki hassasiyetinizi dile getirdiniz. Biz yaşam hakkı savunucuları olarak, hayvanları koruma kanunundaki değişikliklerle ilgili, öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan, şimdi ise milletvekillerinin hazırladığı ve 10 binlerce hayvanın ölümüne neden olacağını düşündüğümüz tasarının, bu şekliyle kanunlaşmasına engel olmanızı rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Caydırıcı olmayan cezalara vurgu yapan üyeler, “2012 yılında gene sokak hayvanlarının katledilmesine neden olacak olan, hayvanların hepsinin ‘Doğal parklar’a toplanarak orada bakılmasını öngören kandırmaca tasarıyı protesto etmek için 10 binlerin İstanbul’da yürümesi üzerine, talimat vererek tasarıyı tekrar mercek altına aldırdınız ve bu talimatınızla masum hayvanları ölümden kurtardınız. Şu anda ise hazırlanan yeni tasarı ile tıbbi koşullarda ve insani kısırlaştırma yapmayarak mevcut kanunu uygulamayan belediyelerin görev ihmallerinin bedelini, ‘öldürerek, yok ederek’ sokak hayvanlarına ödetmeye çalışan, öte yandan kedi/köpek üretim ve satışını bir süreliğine de olsa durdurmayan, sokağa terk etmelerini engelleyecek caydırıcı cezalar öngörmeyen kanun yapıcılara lütfen engel olunuz” dedi.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/hayvan-haklari-koruyucularindan-protesto-2785409/