Hastane ruhsatına gizlilik!

Hastane ruhsatına gizlilik!
8 Ocak 2018 10:57

AKP Ordu milletvekili aday adayı Harun Topalcı’nın kurucu ortağı olduğu Özel Avicenna Hastanesi’nin İstanbul Esenler’deki şubesine ilişkin CHP’li Meclis üyesi İstanbul Valiliği’ne hastanenin nasıl işletme ruhsatı aldığını ve en son denetlemenin ne zaman yapıldığını sordu. Valilik İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen cevapta “hastaneye ait kurumun gizlilik addeden bilgilerinin verilmesinin” uygun olmadığı vurgulandı.

 

 

Hazal Ocak / Cumhuriyet

 

 

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na İstanbul Esenler, Menderes Mahallesi’ndeki Avicenna Hastanesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yaptığı plan değişikliği teklifiyle hastanenin imar planı sürecinin tamamlanmadığını belirterek “Burası özel hastane olarak yıllardır hizmet vermektedir. Özel hastane olarak hizmet verebilmesi için gerekli şartları sağlamamaktadır. Dolayısı ile Bakanlığınız tarafından varsa işletme ruhsatı nasıl verilmiştir? Devlet kurumları ile nasıl anlaşmalara imza atılmıştır? Ticaret alanında nasıl Özel Sağlık Tesisi hizmeti vermektedir? Anılan hastane ile ilgili en son denetleme ne zaman yapılmıştır” sorularını sordu.

 

 

İlginç yanıt

 

 

Sağ’a bakanlıktan ilginç bir yanıt geldi. İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen yanıtta başvurunun müdürlükçe incelendiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Özel Avicenna Hastanesi’ne ait kurumun gizlilik addeden bilgilerinin tarafınazı verilmesi uygun değildir.”