Güzellik reçeteleri

Güzellik reçeteleri
25 Ekim 2014 09:07

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Numan Aladağ’ın, Hindistan gezi notlarından güzellik reçeteleri hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

DEĞERLİ OKUYUCULAR!

 

Sağlıklı ve güzel bir yaşam sürdürmeliyiz, her gün en az 7-9 saat uyumalıyız, hafta da en az 3-4 gün temiz havada 50′ şer dakikalık yürüyüşler yapmalıyız.

 

Bayanlar iyi bilmelidirler ki ”Herkes layık olduğu cilde sahiptir.” Ciltte kullanılan kimyasal içerikli kozmetikler ağrı kesici bir ilaç gibi olduklarının bilincinde midirler? Bu kozmetikler güncel güzellik sağlar ve ertesi gün tekrar ağrı kesici gibi kullanmalısınız. Vicdan muhasebesi yapan bir doktor ağrı kesici zaruri olmadıkça yazmaz ve hastalığı tedavi edici reçeteler yazar. Bir örnek verelim: Vicdan muhasebesi yapan bir hekim, mümkün olduğu kadar hastasına ilaç yerine geçen sebze, meyve ve diğer faydalı besinleri tüketmek için reçeteler yazar. Gerçek güzellik, ve tazelik, doğal ve lif oranı yüksek beslenmelerle sağlanabilir.

 

Bir bayanın güzel ve pürüzsüz bir cilde sahipsiz olması kan yapıcı besinlerin tüketilmesiyle sağlanır. Günlük aldığımız gıdaların birleşiminde yeterli demir almakla kanımızı zenginleştirebiliriz. Kükürt içeren gıdalar tüketildiğinde, kanda ki mikroplar barınmaz ve kan temizlenir. Kanın temizlenmesi demek güzel bir cilde sahip olmak demektir.

 

23-63 Ekseninde ikamet edenler başta olmak üzere, Elazığ ve Şanlıurfa da Basur hastalığı yaygındır. Üzülerek ifade edeyim ki, 23-63 ekseni Türkiye de en çok lif oranı sebze ve meyve yetiştirilmeye uygun olduğu halde ne yazık ki, Cenab-ı Allah’ ın bu nimetinden yeterince faydalanılmıyor ve böylece basur ve diğer hastalıklar çemberi genişliyor. Elazığ da eğitimci Ahmet Balıbey, Şanlıurfa da Harran belediye başkanı Mehmet Özyavuz’un lif oranı yüksek sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi ve insanların bu ürünleri tüketerek, güzelliğini ve sağlığını koruyabilmek için, tasarruflarındaki her türlü imkanı kullanacaklarını belirttiler.

 

Şanlıurfa ve Elazığ da tarımın modernleşmemesinin bir sebebi de, tarih tarafından da onaylamış olan, Türk halkına daima düşman muamelesi yapan yabancı sermayeli finans kurumlarıdır. Örneğin, kredi alan vatandaştan dosya masraflarının iadesi için başvuran vatandaşa tam bir zulüm edercesine oyalıyorlar. Finans kurumlarının bu uygulamaları insanda güzellik diye bir şey bırakmaz. Onun için çalışacağınız finans kurumu, hangi ülke ve sahipleri kimdir diye, ileride psikoloji ve güzelliğinizin bozulmaması için iyi araştırmalısınız.

 

Bazı finans kurumları intikam alıyormuş gibi, Rum ve Ermenilerin Türk Halkına tarihte yaptıklarının aynısını, sessiz sedasız işi ekonomik terör uygulayarak götürüyorlar. Düşmanınız varsa, onları daima borçlandırmaya ve lüks tüketime teşvik ederseniz, savaşsız düşmanınızı mağlup etmişsiniz demektir.

 

Değerli okuyucular: Finans kurumlarının güzellikle ne ilgisi var, bu adam niye bunu yazdı diye düşünebilirsiniz. Verdikleri kredi sanki bedeva imiş gibi dalıyoruz, sonra da stres ve çeşitli hastalıklarla kaşılaşıyoruz ve böylece güzellik diye bir şey de kalmıyor. Finans sektöründe kredi almak stres demektir. Stressiz bir hayat için, konomik terör örgütlerine dikkat etmeliyiz! Unutulmamalıdır ki, stres kabızlık demektir, kabızlık da bütün hastalıkların kapısını açan anahtar demektir.

 

Her gün yeterince lif oranı yüksek sebze ve meyve (Armut, Kayısı, Elma, Mandalina kabuğu, Narenciye, Kereviz, Biber, Pırasa, Maydanos-Nane, Yer elması, Avokado ve diğer sebze ve meyveler.) tüketildiği takdirde, bağısraklar düzenli çalışır ve kan mikroplardan temizlenir. Cildinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız; ilk önce kabız olmamaya dikkat etmelisiniz! Kabızlık hastalıkların anahtarıdır. Dikkat ederseniz sürekli kabız olanların kanı temiz olmaz, ciltleri güzelliğini kaybeder ve yüzleri sivilcelerle dolar.

 

Değerli okuyucular: Güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olma ve güzelliğinizi muhafaza etmek istiyorsanız, aşağıda ki reçeteyi üç haftalık kür halinde yapınız.

 

REÇETE 1- Malzeme: 1- 100 Gram ıspanak, 100 Gram havuç, 100 Gram yaprak veya baş kereviz, 100 Gram maydanoz, 100 Gram taze Zencefil, üç litre su

 

Hazırlanışı: Malzemeleri iyice yıkayıp doğrayıp orta derece ateşte kaynatılır ve kaynamaya başladıktan on dakika daha kaynatıp indirdikten sonra üzerini örtüp 20-30 dakika demlemeye bırakıp, süzüldükten sonra 4 adet limon suyu ve bir çay kaşığı tuz ilave edip cam kavanozlara koyun.

 

Kullanılışı: Sabah, öğlen ve akşam yemekten önce aç karnına birer su bardağı içilir.
Şifası: Hazırladığınız bitki suyu, vücudun demir ve kükürt ihtiyacını sağlar, vücuttaki fazla suyu atarak kilo almanızı önler.

 

REÇETE 2- Malzeme: Pırasa, Süt. Hazırlanışı: Çiğ pırasa sıkılıp suyu çıkarılır, aynı miktarda çiğ süt ile pırasa suyunu karıştırıp yüzünüzdeki sivilceli bölgelere pamukla sürünüz, yüzünüzdeki sivilce lekelerinin nasıl iyileştiğine hayret edeceksiniz.

NOT: 1- Kesinlikle pastörize ve işlenmiş süt olmayacak. 2- reçetelerle ilgili soru ve önerilerinizi sitemizle paylaşabilirsiniz.

 

Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

ÖZDEYİŞLER

 

1- Sizleri şifaya kavuşturacak öneriler, ikna olma sürecinin hızını arttırır. (Numan Aladağ)
2- Bir keresinde hastalıklardan acı çektiğimiz gibi, şimdi de kanunların getirdiği hastalıkların acısını çekiyoruz. (Numan Aladağ)
3- Borç, insanı hakiki esir haline getirmeye kafi bir sebeptir. (Duke Of Wellington)
4- Sevdiklerinizle daima iletişim halinde olursanız, hem sağlık, hem de güzelliğiniz olur. (Numan Aladağ)
5- Güven duyma duygusu, sağlıklı yaşamda önemli katkıları olacaktır. (Numan Aladağ)
6- Borcu olmayan güzeldir, kabız olmadan yaşayan mutludur. (Numan Aladağ)
7- Borç, köle olmanın başlangıcıdır. (Victor Hugo)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun