Gökçek’e ‘bozkurt’ davası!

Gökçek’e ‘bozkurt’ davası!
3 Mart 2015 15:38

HDP, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın zafer işaretini fotoshop programıyla bozkurt işareti yaparak internette yayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında disiplin sürecinin işletilmesini istedi.

 

 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kaplan’ın fotoshoplu fotoğrafını gündeme getirdi ve AKP’li bir milletvekilinin bu fotoğrafı internette yaydığını söyledi.Baluken, “Yapılan şey hem MHP hem HDP’ye saygısızlık.Bu konuda, bizim partili arkadaşlarımızdan yoğun bir tepki de aldık ‘MHP’nin burada savunuculuğunu yapmak size mi düştü?’ diye. Biz onun ‘HDP’ye saygısızlık’ olarak düzeltilmesini talep ediyoruz. MHP’yi savunmak, MHP’ye yapılan saygısızlığı dile getirmek MHP sözcülerinin işi olsa gerek” dedi.

 

 

GÖKÇEK DE PAYLAŞTI

 

 

Bozkurtlu Kaplan fotoğrafını paylaşan AKP’liler hakkında disiplin sürecinin başlatılmasını isteyen Baluken, “AKP Grubunun da kendi içerisinde bir disiplin süreci yürütmesi gerekir çünkü neticede burada ciddi bir iş yapıyoruz, her milletvekilinin de buradaki her şeye bir ciddiyetle yaklaşması gerekiyor. Sanki partili bir milletvekilimiz MHP tabanının sıkça kullandığı bir işareti yapıyormuş gibi bir algı yaratmak her şeyden önce siyasi etiğe uymaz. Bunun daha sonra AKP’li bir belediye başkanı (Melih Gökçek’i kast ediyor) tarafından sosyal medyada yayılmış olması da yine siyasi etik açısından sorunludur” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Sözcü / Veli Toprak