Gazze’de tansiyon yükseliyor!

Gazze’de tansiyon yükseliyor!
30 Mart 2019 13:50

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde düzenlenen İsrail karşıtı protesto eyleminde İsrail askerlerinin 20 yaşında bir Filistinli genci öldürdüğünü açıkladı. Gazze’de bugün 30 Mart Toprak Günü’nün 43. yılı dolayısıyla Filistinli tüm grupların katılacağı “Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü” gösterileri düzenleniyor.

 

 

 

Filistinlilerin “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adını verdikleri İsrail’i protesto ettikleri gösteri nedeniyle bölgede tansiyon yükseliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı sınıra yakın bölgedeki protesto gösterisinde 20 yaşında bir Filistinli’nin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

 

Açıklamada gencin başına, İsrailli askerler tarafından atılan bombadan çıkan şarapnel parçalarının isabet ettiği belirtildi.

 

gazze-reuters3-660x440

 

İsrail Ordusu ise yaptığı açıklamada, sınırın çeşitli noktalarında toplanan Filistinlilerin tel örgülere doğru patlayıcı madde ve taş fırlattığını, İsrail askerlerinin ise bunun üzerine ateş açtığını kaydetti. Ancak görgü tanıkları öldürülen gencin başına şarapnel parçası isabet ettiği anda, sınırdan en az 100 metre uzaklıkta olduğunu aktardı.

 

gazze-reuters2-660x440

 

Filistinlilerin Gazze Şeridi sınırında 30 Mart 2018’de başlattığı ve “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı verdikleri protesto gösterilerinde şu ana dek 259 Filistinli hayatını kaybetti.

 

gazze-reuters4-660x440

 

Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler, söz konusu protesto eylemleriyle İsrail ve Mısır tarafından Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasını ve İsrail tarafından işgal edilen bölgelerin kendilerine iade edilmesini talep ediyor.

 

 

Kaynak: Reuters