Gazeteci Başbay, CHP Genel Merkezi’ne kadar sürecek ‘Herkes için Adalet’ yürüyüşüne başladı!

Gazeteci Başbay, CHP Genel Merkezi’ne kadar sürecek ‘Herkes için Adalet’ yürüyüşüne başladı!
6 Kasım 2018 13:00

CHP’li Bakırköy ve Adalar belediyeleri ile ilgili yaptığı haberlerde kullanılan ‘karikatürlerden’ dolayı, belediye başkanlarının şikâyeti üzerine hapis ve para cezasına çarptırılan gazeteci Murat Başbay, İstanbul’dan CHP Genel Merkezi’ne kadar sürecek “Herkes için Adalet” yürüyüşü yapıyor.

 

 

Düzce’ye ulaşan Başbay, hakkında 50 suç duyurusu yapıldığını ve 13 davanın devam ettiğini belirterek, haberleri yayımladığı internet sitesinin iki kez yayın durdurma cezası aldığım, iki haberinden dolayı hapis ve para cezası aldığını söyledi.

 

Enis Berberoğlu için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen CHP Genel Başkam Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişiye özel adalet için yola çıktığını da belirten Başbay şöyle devam etti:

 

“İşin en trajikomik yanı ise, haberlerin içeriğinden değil de kullandığımız karikatürlerden dolayı yargüamyorum. Hiçbir siyasi destek almadan, sadece ‘Adalet’in herkes için bir gün lazım olacağını anlatmak gayesiyle başladığım yürüyüşümü CHP Genel Merkezi önünde bitireceğim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan gelirken yanında getirdiği eksik ‘Adalet’ anlayışını geri götürüp kendisine iade edeceğim. Bir kesim için değil, herkes için adalet diyorum.”

2a3eb97c112b47a5