FETÖ davasında karar: Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Alper Potuk ve Mehmet Topal araştırılsın

FETÖ davasında karar: Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Alper Potuk ve Mehmet Topal araştırılsın
17 Ekim 2018 08:31

FETÖ davasında yargılanan eski futbolcular Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol hakkında karar çıktı. Mahkeme, Ömer Çatkıç’ın tahliye edilmesine, Zafer Biryol’un ise tutukluğunun devamına karar verdi. Aralarında Emre Belözoğlu’nun da bulunduğu bazı futbolcular hakkında “Bu isimlerle ilgili FETÖ üyeliğinden soruşturma var mı? Araştırılsın” dendi.

 

 

Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Zafer Biryol, Ömer Çatkıç ile tutuksuz sanıklar, Bekir İrtegün, Uğur Boral, Ersin Güreler, İsmail Şengül katıldı. Duruşmada savunma yapan sanıklardan Bekir İrtegün, Emniyet ve savcılık ifadesinde samimi ve ayrıntılı anlatım yaptığını ifade ederek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.

 

 

Sanık Bekir İrtegün “Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül’ün de sohbet toplantılarına katıldıklarını” ifade etti. Mahkeme de bunun üzerine Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül’ün de aralarında bulunduğu söz konusu isimler için “FETÖ üyeliğinden açılmış bir soruşturma veya dava olup-olmadığı ve ayrıca bu kişiler hakkında verilen bilgilerin sanığın örgüt içerisinde yeri de dikkate alınarak faydalı bilgiler olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorulmasına” hükmetti.