Fatma Köse’nin yerine Aylin Nazlıaka mı?

Fatma Köse’nin yerine Aylin Nazlıaka mı?
11 Şubat 2018 10:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultaydan sonra toplanan PM toplantısında sürpriz bir şekilde daha önce Disiplin Kurulu kararı ile partiden ihraç edilen Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın CHP’ ye üye olmak için verdiği dilekçeyi PM gündemine almaya çalışması CHP PM’de ciddi tartışmalara neden oldu.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, geçen dönem CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Nazlıaka’nın 300 delegenin imzasıyla bağışlanma talebi gündeme geldi. Bu talep sert tartışmalara neden oldu.

 

 

Ankara Milletvekili Necati Yılmaz başta olmak üzere birçok PM üyesi Nazlıaka’nın özür dilese bile partiye geri dönmemesi gerektiğini savundu. Özür dilemek için çağırılan Nazlıaka’nın PM’ye girmesiyle tartışma daha da alevlendi. Bunun üzerine öneri geri çekildi. Konu MYK’da tartışıldıktan sonra uygun görülürse yeniden PM görüşüne sunulacak.

 

 

Nazlıaka disipline sevkedildiği dönem, odasından Atatürk portesini indiren milletvekilinin Necati Yılmaz olduğunu iddia etmişti.

 

 

CHP’li Yılmaz bu iftiraya karşılık  “Bu olayın benimle ilişkilendirilmek istendiğini öğrendiğim 29 Ocak’tan itibaren partimizin yetkili organlarıyla görüşmeleri sürdürdüm. Parti Meclisinde yaklaşık bir haftalık sürede temin ettiğim Aylin Nazlıaka’nın TBMM’deki çalışma odama sadece birkaç kez geldiği ve sadece 2-3 dakikalık bir süreyle kaldığı ana ilişkin belge ve bilgileri paylaştım. PM bu olayın kesinlikle yaşanmadığına asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğuna karar vermiş ve kamuoyuna resmi açıklamasını yapmıştır. 100 yılın en büyük devrimcisi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü görürüm. Partimizin vazgeçilmezi olan Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin veren bir anlayışta olmayacağım. Bu konuyla ilgili savunma yapmayı kendime zul görürüm. Kendimi inkar sayarım” diye konuşmuştu.

 

 

Gazeteci Adnan Bulut, odasından Atatürk portresini kaldıran milletvekilinin CHP Genel Başkanı Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı olduğunu açıklayıp Altıok Akatlı’nın odasındaki doğum günü kutlamasında çekilen fotoğrafları paylaşmış ve Atatürk portresinin olmadığını belirtmişti.

 

WhatsApp Image 2018-01-13 at 12_40_09 (1)

 

Birtakım kumpas ve tezgahlarla siyaset yapmaya çalışan Aylin Nazlıaka ne yazık ki CHP gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aylin Nazlıaka’nın CHP’ ye üye olmak için verdiği dilekçeyi PM gündemine almaya çalışmasının ardındaki telaşın CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı için olduğu CHP kulislerinde konuşuluyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin yerine Aylin Nazlıaka’yı affedip Kadın Kolları Genel Başkanı yapmak istediği belirtiliyor.