Erdoğan’dan kurtarılan rehinelere: Oyuna gelmediniz

Erdoğan’dan kurtarılan rehinelere: Oyuna gelmediniz
21 Eylül 2014 12:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD’in elinden kurtularak özgürlüklerine kavuşan konsolosluk personelini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD’in elinden 102 gün sonra kurtarılan Musul Konsolosluğu personelini kabul etti.

 

 

Personele hitap eden Erdoğan şöyle konuştu:

 

 

”Dönüşün gerçekten bizlere ayrı bir mutluluk yaşattı. 102 gün aradan sonra bu buluşma adeta bir bayram buluşması gibiydi. Bu sürede herhangi bir tahrike oyuna gelmeden bu süreci takip ettik. Bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu tabii ayrı bir mutluluktu. Yakınlarınız da burada aynı çileyi çekti. Bugün sizlerle bir arada olmak şahsı ailem milletim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Metanetle kurtuluşu beklediniz hiçbir oyuna gelmediniz bu sabrını bu metanetiniz her türlü takdirin üstündedir bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

 

 

Bu çalışmayı MİT, TSK hep beraber yürüttük. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Başarısız olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik. Biz koasliyon tekliflerine evet biz de varız denilebilirdi. Ama biz hemen bu işe evet diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var. Bunlar hallolmadan adım atmayız atamayız. Onların özgürlüğünü düşünerek yol haritamızı ona göre belirledik.

 

 

Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye bu. Büyük bir devlet olarak bir takım risklerle karşılaşmamız son derece doğaldır. Şu anda 1 milyon 300 bin Suriyeli ve Iraklıyı topraklarımızda bir ensar anlayışıyla misafir ediyorsak bu milletimizin büyüklüğünün işaretidir. Ancak bombaların altında onları bırakmak çok büyük bir zulüm olurdu.

 

 

Geçenlerde Diyanet İşleri Başkanımız bana bir şey anlattı. Suriyeli bir çocuk arabanın altında kalmış İstanbul’da. Hastaneye götürülüp ailesine haber veriliyor. Zabıt tutulacak baba, “Şikayetçi değiliz Erdoğan bize ülkesinin kapılarını açtı. Çocuğum ölse de şikayetçi olmayacağım” diyor.

 

 

Böyle kardeşlerimiz de var tam tersi olanlar da ama biz bardağın dolu tarafına bakacağız. Ve yardımlarımıza devam edeceğim.

 

 

Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Buradaki bu hassasiyetleri korumak durumundasınız. Korumadığınız zaman bunun farklı faturaları gelir. Yasal olarak 1 ay izinli sayalım. Sizler ailece bir arada olun. Yine de hayat devam ediyor. Bu bir fırsattır. 1 ay 1 aydır. Sizleri tekrar kutluyorum.”