Erdoğan: Abdullah Bey’in partisine…

Erdoğan: Abdullah Bey’in partisine…
12 Ağustos 2014 23:47

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, “Abdullah Bey’in, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabi hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün veda resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, olağanüstü kongreye ilişkin sorular üzerine “Allah nasip ederse ayın 27’sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir.” dedi.

 

 

Erdoğan gazetecilerin Abdullah Gül’ün partiye genel başkan olması ihtimaline dair sorularına ise; “Şu anda bu şey değil. Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır. Abdullah Beyin, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabii hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır.” şeklinde cevap verdi.

 

 

‘Obama ile geniş bir görüşme yaptım’

 
ABD Başkanı Barack Obama ile uzu sürenin ardından görüştüğünün hatırlatılması üzerine Erdoğan, Obama ile geniş denilebilecek bir görüşme yaptıklarını söyledi. Erdoğan, “Kendilerini hem tebriklerini yaptılar. Görüşmeyle ilgili açıklama da şu anda her iki taraftan yapılıyor. Televizyonlara düşmüş olabilir” dedi.