Engelli kadınlardan cinsel istismar tepkisi

Engelli kadınlardan cinsel istismar tepkisi
3 Mart 2018 17:36

İzmir’de, engelli kadınların yaşadıkları sorunlar ve ayrımcı uygulamaları protesto etmek amacıyla bir araya gelen İzmir Engelli Kadınlar Güç Birliği üyeleri, Kars’ın Kağızman ilçesinde yüzde 50 zihinsel engelli genç kızın cinsel istismara uğraması iddialarına tepki göstererek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

 

 

Çağdaş Görmeyenler Derneği, Buca Engelliler Derneği, Engel Siz Yaşam Derneği ve Görmeyenleri Koruma Derneği’nden oluşan İzmir Engelli Kadınlar Güçbirliği üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Konak’ta bir araya gelen çok sayıda engelli kadın üyeler “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Ayrımcılık değil insan hakları” gibi sloganlar attı.

Grup adına, görme engelli Türkçe öğretmeni Emel Gölge (34) açıklama yaptı. 8 Mart’ın dünyada ve Türkiye’de emekçi kadınlar farkındalık günü olarak yaşandığını ifade eden Emel Gölge, hem kadın hem engelli oldukları için cinsel, fiziksel istismara, şiddete maruz kaldıklarını öne sürerek, toplumsal yaşama katılımda, temel hak ve özgürlüklere ulaşmakta çoklu ayrımcılığa uğrayan bireyler olduklarını söyledi.

DHA