Dursun Çiçek, tahliyelere ‘Kılıçdaroğlu’ üzerinden tepki gösterdi!

Dursun Çiçek, tahliyelere ‘Kılıçdaroğlu’ üzerinden tepki gösterdi!
6 Kasım 2019 10:51

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin gazeteci-yazarlar Mehmet Altan’ın beraati, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın tahliye kararlarına tepkiler devam ediyor. O isimlerden biri de CHP eski milletvekili, Balyoz kumpası mağduru emekli albay Dursun Çiçek.

 

 

Çiçek, beraat ve tahliye kararlarını, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu üzerinden değerlendirerek “Kılıçdaroğlu ‘Burada’ diye bağırttığı Ilıcak ve Altan kardeşlere kavuştu” açıklamasını yaptı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce farklı yerlerdeki konuşmalarında FETÖ sanığu sözde gazetecilere sahip çıkmıştı. Kılıçdaroğlu Aralık 2016’da Adana’da düzenlenen parti mitincinde aralarında FETÖ sanığı yazarların da olduğu tutukluların ismini söylemiş CHP’liler ise “burada” diye bağırmıştı.

Kılıçdaroğlu sırasıyla, ‘’Murat Sabuncu, Aslı Erdoğan, Kadri Gürsel, Necmiye Alpay, Musa Kart, Nazlı Ilıcak, Hakan Kara, Atilla Taş, Güray Öz, Ali Bulaç, Turhan Günay, Ahmet Altan, Mustafa Kemal Güngör, Murat Aksoy, Önder Çelik, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Bülent Utku, Mehmet Altan’’ isimlerini söylemişti. Her ismin ardından meydanı dolduran CHP’liler ‘’Burada’’ diye bağırmıştı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ üyeliğinden tutuklanan Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Şahin Alpay ve Ali Bulaç´ın da aralarında bulunduğu isimleri sayarak, “Onlar şu anda hapiste ama onlar aynı zamanda, cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkan bu meydanda, Mustafa Kemal´in meydanında” sözleri CHP içinde tartışmalara neden olmuştu.

Deniz Baykal, Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak gibi isimlerin, alkışlatılmasına tepki göstererek. “Ergenekon’un mimarlarının, bir büyük komplonun aktif üyesi olanların ödüllendirilmesini, alkışlatılmasını haklı bulmak mümkün değil” demişti.

 

 

Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Yeter artık. Sabır sabır, bir yere kadar. Ben Atatürk’ün kurduğu gibi bir CHP istiyorum, oraya buraya savrulan değil” demişti. Özcan sosyal medya hesabında ayrıca Ergenekon-Balyoz süreçlerin savunucusu FETÖ’cülerin isimlerinin anılması kabul edilemez” paylaşımını da yapmıştı.

 

 

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, “Hepimiz genel başkanın konuşmasıyla ilgili önerilerde bulunduk miting öncesi. Benim miting esnasında bu durumdan haberim oldu. Ben kendi adıma Nazlı Ilıcak’ın, Altan kardeşlerin sadece gazetecilikten dolayı orada olduklarına emin değilim. Genel başkan gazeteci olarak söyletti ama hepimiz orada gazeteci kimliği ile orada olmadıklarını biliyoruz. Ben kendi adıma alkışlamam” diye konuşmuştu.

CHP İstanbul milletvekili Dursun Çiçek, Twitter hesabından “Nazlı ILICAK #Ahmet ALTAN’ın Kumpas Davalarında FETÖ+AKP+CIA suç ortaklarının yargısız infazlarını yaptığını bu millet asla unutmayacaktır.” diye yazmıştı.

Dursun Çiçek’in gibi FETÖ mağduru CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi de “Ali Tatar, Murat Özenalp, Cem Çakmakların sesleri, bakışları olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasi cephesinde Altan ve IIlıcak yoktur” ifadelerini paylaştı.