DP Başkanı Uysal: Bu seçimi bir kişinin ihtirasları neticesinde yapıyoruz

DP Başkanı Uysal: Bu seçimi bir kişinin ihtirasları neticesinde yapıyoruz
29 Ekim 2015 19:38

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu seçimi maalesef Türkiye bir zorlama mantık içerisinde bir kişinin ihtirasları neticesinde kendi gündemini Türkiye’ye dayattığı için yapıyoruz” dedi.

 

Eskişehir Odunpazı Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal yaklaşık 500 kişiye hitaben konuşma yaptı. Uysal, seçimlere bir zorlama ile gidildiğini belirterek, “Türkiye kritik bir seçimin son günlerini yaşıyor. Memleketimiz derinden bir nefes almaya ihtiyaç duyduğu, memleketimiz daraldığı, sıkıldığı bir dönemde üstüne bir de genel seçim yapıyoruz. Bu seçimi maalesef Türkiye bir zorlama mantık içerisinde bir kişinin ihtirasları neticesinde kendi gündemini Türkiye’ye dayattığı için yapıyoruz. Öyle değil mi? 400 vekil istedin, bana istediğimi vermediniz ben de sizi seçim manyağı yaparım diyen bir kişinin memleketi rehin alması sonucu gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

DP lideri Gültekin Uysal, “Bir Cuma günü, cuma namazını Şam’da Emevi Camii’nde kılacağız diyenler Türkiye’nin her köşesine şehit cenazelerinin gelmesine vesile olmuştur. Türkiye’nin her köşesinde onlar cuma namazı kılacağız dedikçe bir şehit cenazesinin namazı kılınmıştır. Çıkmış Van mitinginde diyor ki, ‘eğer AKP’yi iktidar yapmazsanız Türkiye’de yeniden beyaz Torosları görürsünüz.’ Ben de Eskişehirimizden, şehitler yatağından, şehitler vermiş bir memleketten sesleniyorum, diyorum ki sayın başbakan senin vazifen PKK ağzıyla propaganda yapmak değildir. Böyle bir üslubu kullanamazsın. Bugün söylemleriyle beraber PKK’nın siyesi uzantısı HDP’nin seçim sürecinde siyasete cephane üretir haldesiniz” diye konuştu. Türkiye’nin bir iklim değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyleen Gültekin Uysal sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Kayıkçı kavgası veren siyaset, milletimizin gerçek gündemini konuşmamak için bilinçli bir çaba sarf etmektedir. İşte seçim ortamındayız. AKP ile ilgili ana muhalefet partisi CHP’den başlayarak, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları olarak bilinen bu yolsuzlukları konuşan var mı? Öte tarafta Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili Ataşehir’den başlayarak ortalığa saçılmış Ataşehir Belediyesi’nden, yolsuzlukları iktidar AKP kanadında konuşan var mı? Bilesiniz ki bunlar kameraların önünde maskesini takıp, rolünü oynamaktadır. Ama bunlar rollerini oynamaya devam etsinler. Bu maskeli balonun biteceği günler yakın değil mi?”

 

Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)