Diplomatların teşvik ödenekleri artırılıyor

Diplomatların teşvik ödenekleri artırılıyor
1 Aralık 2018 11:38

Teklifle savaş ve iç çatışma yaşanan ülkelerde görev yapan Dışişleri Bakanlığı mensuplarına verilen teşvik ödeneklerinin arttırılması öngörülüyor.

 

 

Hüseyin Hayat Sever / Cumhuriyet

 

 

Bakanlığın yurt dışı teşkilatlarına sürekli görevle atanan memurlara yapılan aile yardımının kapsamı genişetilirken bu memurların çocukları için yapılan eğitim yardımı da arttırılıyor.

Teklifin gerekçesinde savaş ve iç çatışma yaşayan birçok ülkede Türkiye’nin temsilciliğinin bulunduğu, sosyal, ekonomik, güvenlik ve sağlık alanlarındaki gelişmişlik seviyesine göre son kategorilerde bulunan temsilciliklerde görev yapacak Dışişleri personelinin teşvik edilmesi amacıyla teşvik ödeneğinin arttırılmasının öngörüldüğü belirtildi.

 

Sınav düzenlemesi

 

Teklifle çalışma ekonomisi bölümü mezunlarının da Dışişleri Bakanlığı’nda meslek memurluğu sınavına girebilmelerine olanak tanınıyor. Teklifle ayrıca Türkiye’ye vizeyle girebilen yabancıların vize başvuru işlemlerinde aracı firma kullanılmasına olanak tanınıyor.

Yasa teklifiyle Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli doktorlar ile sağlık astsubaylarının, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde görevlendirilmelerinin önü açılıyor.