Dilipak’tan bazı ‘hoca’lara: Bunlar kamu malına el uzatmaya bile deliller bulmaktadırlar

Dilipak’tan bazı ‘hoca’lara: Bunlar kamu malına el uzatmaya bile deliller bulmaktadırlar
27 Mayıs 2019 09:40

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bazı hocaların verdikleri fetvalarda zinaya, kumara, kamu malına el uzatmaya bile deliller bulduğunu söyledi. Dilipak isim vermediği yazısında, “Kimi, dini hükümleri te’vil ederek, kimileri kendilerine fetva verecek Belamlar bularak, kimi sapkınların uydurdukları delillerle kendini avutarak, ya da tarihten, gelenekten kötü misalleri örnek alarak şeytanın tuzağına düşmektedir” ifadesini kullandı.

 

 

Dilipak’ın “Şeytan bizimkileri nasıl kandırıyor?” başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Allah kitabında cennet ve cehennemi ne için yaratığını, onları kimlerle dolduracağını tek tek anlatır: “Biz kendi hakkımızdaki hükmümüzü değiştirmedikçe O bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir.” Yani, Allah’ın kimlerin kurtuluşa erenlerden olacağını, kimlerin hidayetini dilediğini kitabında tek tek anlatır.

Ali İmran 7’de şöyle denir: “O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazıâyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihtir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.” Şimdi dilediği gibi günah işleyip, sonra tevbe edip, ya da Hacca gidip tevbe edip, günahlarını affettireceklerinin hesabını yapanlara Allah hidayet nasib etmez. Şeytanları onları kandırmaktadır.

Kimi, dini hükümleri te’vil ederek, kimileri kendilerine fetva verecek Belamlar bularak, kimi sapkınların uydurdukları delillerle kendini avutarak, ya da tarihten, gelenekten kötü misalleri örnek alarak şeytanın tuzağına düşmektedir.

Bunlar bu akılla, Zina’ya, Kumar’a, Şarab’a, Riba’ya, kamu malına el uzatmaya bile deliller bulmaktadırlar.

Kimisi bir günahı, bir başka günahın delili saymaktadır. Yalan söylüyorsa, zina da haram o da. Şarap da öyle. O zaman diğer haramları da yapabilir.

 

Yazının tamamı için tıklayın