Dere taştı, köy sular altında kaldı

Dere taştı, köy sular altında kaldı
28 Mart 2015 09:17

Uşak’ta gün boyunca devam eden ve akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur ile taşan dere merkeze bağlı Bozkuş köyünde sele neden oldu.

 

Köylüler, evlerine dolan suyu kendi imkanları ile buldukları motopomplarla boşaltmaya çalıştı. Uşak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri köyde hasar tespit çalışmalarına başladı.

 

Uşak’ta dün saat 18.30’da etkili olmaya başlayan yağmur yağışı nedeniyle merkeze bağlı Bozkuş köyünde dere taştı. Onlarca ev ve tarım arazisini sular altında kaldı. Köylüler, yağan yağmura aldırmadan, kendi imkanları ile buldukları motopomplarla evlerin içindeki ve tarım arazilerinde biriken sel sularını boşaltmaya çalıştı. Köylüler, traktör ve römorklarla taşıdıkları çakıllarla evlerinin girişine set ördü. Tahliye çalışmaları sırasında itfaiye ekipleri, köylüleri yalnız bırakırken ihbar üzerine Uşak Valiliği, bölgeye Uşak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerini sevk etti.

 

Bozkuş Köyü Muhtarı Burhan Bağ, Bozkuş Deresi’nde meydana gelen taşkın nedeniyle çok sayıda ev ve tarım arazisinin zarara uğradığını ve sel baskınının Uşak Havaalanı sınırlarına kadar ulaştığını söyledi. Yardım gelmediğini söyleyen sel mağduru köylüler ise “Yardıma gelen bile yok, herkes kendi keyfini yaşıyor. Başımızda bir Allah’ın kulu yok” diye tepki gösterdiler.

 

YÖNLENDİRİLEN DERE SELE NEDEN OLDU

Köyde inceleme yapan ekipler, komşu köy olan Mesudiye Köyünden geçen derenin Bozkuş Köyüne yönlendirilmesinin sele neden olduğunu belirledi. Köyde incelemelerde bulunan Uşak İl Afet Acil Durum Müdahale Şube Müdürü Hüseyin Yıldırım da sel baskınının Bozkuş’a komşu Mesudiye muhtarlığından kaynaklandığını söyledi. Yıldırım, “Köy muhtarlığı tarafından yapılan ihbar üzerine köye geldik. Yaptığımız incelemede Bozkuş Köyünde meydana gelen sel baskınının sebebi, Mesudiye Köyü muhtarı tarafından kapatılan derenin suyunun Bozkuş’a yönlendirilmiş olmasından dolayı köyün tamamı sular altında kaldı. Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerine haber verdik. Dere yatağının açılmasının ardından sel baskınının önüne geçilecek. Hafta sonu gerekli müdürlükler hasar tespit çalışması yaparak köyde meydana gelen zararı tespit edecektir” diye konuştu.