‘CHP’ye geçtiğinde kızının ağladığını’ söyleyen Bekaroğlu’ndan akıllara zarar açıklama!

‘CHP’ye geçtiğinde kızının ağladığını’ söyleyen Bekaroğlu’ndan akıllara zarar açıklama!
21 Temmuz 2018 18:53

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP’deki kurultay tartışmasını Medyascope’de Gülçin Karabağ’ın programına değerlendirdi. Programa telefonla bağlanan CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin çok tartışma yaratacak bir iddiada bulundu.

 

 

Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi ilk turda kazanmasının nedenini CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitinglerine bağladı. Mehmet Bekaroğlu programda, “Eğer sayın Muharrem İnce’nın kampanyasında son 10-15 günde Cumhuriyet mitingleri havası oluşmasa ve muhafazakar, mütedeyyin seçmen kesimi ürkütülmeseydi, bu ilk turda Erdoğan geçemeyecekti ve yeni bir denklemde ikinci tura girilecekti” dedi.

 

 

2007 yılında büyük kentlerde yapılan Cumhuriyet mitingleri, Türkiye tarihine damga vurmuştu. Cumhuriyet mitinglerinde, “Ne ABD ne AB, Tam Bağımsız Türkiye”, “Ne şeriat ne darbe, tam bağımsız Türkiye”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde sloganlar atılmıştı. Mitinglerdeki konuşmalarda hükümet ve FETÖ lideri Fethullah Gülen sert ifadelerle eleştirilmişti.

 

 

FETÖ’cüler 2007 sonrasında başlattığı birçok kumpas operasyonunda Cumhuriyet mitinglerini de hedef almıştı. Cumhuriyet mitinglerini Fethullahçılar hedef alıp kurdukları kumpas davasının gerekçeleri arasında sıralarken, Mehmet Bekaroğlu’nun, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını ilk turda kazanma gerekçesinde Cumhuriyet mitinglerine atıfta bulunması dikkat çekti.