CHP’nin başına bankacı lider geliyor!

CHP’nin başına bankacı lider geliyor!
3 Aralık 2015 20:29

İş Bankası’nın efsane ismi olan ve iş dünyası içinde adından dahi çocuk diye söz ettiren eski İş Bankası Başkanı Ersin Özince’nin CHP liderliği için bizzat İstanbul Sermayesi tarafından hazırlandığı kaydedildi…

 

 

 

H&H ÖZEL

 

Halkın Habercisi’nin edindiği bilgilere göre özellikle İnan Kıraç başta olmak üzere, TESEV destekçisi İshak Alaton gibi bir çok yaşlı kurtun, Özince ismi üzerinde hem fikir oldukları ve iddialara göre geçenlerde bir yalıda gerçekleşen toplantıda TÜSİAD üyesi bir çok önemli ismin de Özince ismine sıcak baktıkları belirtildi.

 

Kılıçdaroğlu’nun artık bekleneni veremediğini savunan bir iş kadını da, acilen muhalefetin dizayn edilmesi gerektiğinden yakındı.

 

Özince siyasete sıcak bakmadığını ifade ettiyse de, güçlü işadamlarının baskılarına direnemediği aktarıldı.

 

Yıllarca Anadolu’nun en ucundaki orta ölçekli sermaye grupları ile sıcak ve yakın temas içinde olan Özince’nin kişisel diyaloglarının, Anadolu Sermayesi ile CHP arasında köprü görevi göreceği beklentisinin, alınan kararda etkili olduğu görüşü hakim…

 

Özince kimdir?

 

Ersin Özince, (d. 1953 Havran), Türk bankacı.

 

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Türkiye İş Bankası’na stajyer müfettiş yardımcısı olarak iş yaşamına başladı. 1986’da Muhasebe Müdürlüğüne müdür yardımcısı olarak atandı. 1988’de aynı müdürlükte grup müdürü oldu. Fon Yönetimi Müdürlüğü’nün kuruluşunda çalıştı ve ilk müdürü oldu. 1992’de Yenişehir Ankara Şubesi’ne müdür olarak atandı. 1994’de genel müdür yardımcılığına getirildi. 1998’de genel müdür vekilliğine getirildi. 28 Ekim 1998’de de Türkiye İş Bankası’nın 15. genel müdürü oldu. Aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği Yönetim kurulu başkanı ve Türkiye İş Bankası’nın en büyük iştiraki olan Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (ŞİŞECAM) yönetim kurulu başkanı oldu.

 

Meslek yaşamı boyunca Harvard Business School’da 3 aylık üst düzey yöneticilik eğitimi de olmak üzere çeşitli yurtdışı eğitimlere katıldı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 31 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Kurul sonrasında görevini bırakacağını açıkladı. Nisan 2011 tarihi itibariyle İş Bankası Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi. Ersin Özince’nin yerine, İş bankası Genel Müdür Yardımcısı, Adnan Bali Genel Müdür olarak atanmıştır. Özince, İş Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Ayrıca İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

 

ersin-ozince-is-bankasi-komplo-ile-karsi-karsiya_1508773_720_400                            Ersin Özince

                            Ersin Özince