CHP’li Yılmaz: Parti tabanından gelen ciddi bir tazyik var, engellenemez noktada olgunlaşıyor

CHP’li Yılmaz: Parti tabanından gelen ciddi bir tazyik var, engellenemez noktada olgunlaşıyor
4 Temmuz 2018 14:52

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, genel başkan koltuğuna talip olmasıyla başlayan olağanüstü kurultay restleşmesinde saflar şekilleniyor.

 

 

Hülya Karabağlı/T24

 

 

Genel başkanlık için değişimin zorunlu hale geldiğini söyleyen İzmir Büyükşehir- Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sonra kurultay çağrısına bu seçimde listeye giremeyen eski milletvekillerinden de destekler geliyor.

 

Eski CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, daha önce de partinin değişim ihtiyacını dile getirdiğini hatırlattı ve “Bu değişime dikkat çeken parti örgütlerimiz var. Parti tabanından gelen ciddi bir tazyik var, engellenemez noktada olgunlaşıyor” diye konuştu. Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan parti içi tartışmalara girmeden, yıpranıp, örselenmeden, sağduyulu bir şekilde bu sürecin kurultay kararıyla aşmasını beklediklerini ifade etti.

 

 

CHP’nin geçen dönem Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, “Partinin değişim ihtiyacını daha önce söylemiştim. Bu değişime dikkat çeken parti örgütlerimiz var. Parti tabanından gelen ciddi bir tazyik var, engellenemez noktada olgunlaşıyor. CHP’nin son 10 yılda yaşadığı seçim kayıpları, iddialarını güçlü bir biçimde ortaya koyamaması, Türkiye’nin sorunlarını sahiplenme konusunda yetersiz kalması ortaya koyduğu politikaların toplumda karşılık bulamaması karşısında parti tabanında ve genel kamuoyunda bir değişim talebi ve beklentisi var. Bu beklentiyi herkes genel başkan üzerinde şekillendiriyor.

 

Genel başkanın partili kongreye götürmesini ve yeni bir yapıyla sürece devam etmesini yeni bir anlayışla devam etmesini istiyor. Parti içi tartışmalara girmeden, yıpranıp örselenmeden sağduyulu bir şekilde ortak bir iradeyle aşma isteği belirginleşiyor. Bu kapsamda hepimiz genel başkandan bu süreci aşmasını bekliyoruz. Bu konuda örgütlerimizin ortaya koyduğu çağrılar genel başkanı bir tazyik oluşturduğunu düşünüyorum. Bu yoğun talebi inanıyorum ki; genel başkan göz ardı etmeyecektir. CHP bu süreci güçlü bir biçimde aşacaktır.” dedi.

 

yle güçlenen bir yönetimle yapılacak olan ilk seçimlerde başarılı olacağımıza, yerel yönetimlerde iktidar olma fırsatını yakalayacağımıza inanıyoruz.

“CHP Giresun il, merkez ilçe ve ilçe örgüt yöneticilerimizin, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları, disiplin kurulları, meclis üyeleri ve üyelerimizin de değişimden yana birlik ve beraberlik duygu ve düşüncesiyle hareket edeceklerine yürekten inanıyor, kurultay delegeleri arkadaşlarımızdan da olağanüstü kurultay toplanması sürecine imzalarıyla katkıda bulunmaları bekliyoruz.”