CHP’li Yeşil: Başkent Doğal Gaz yapmadığı servis hattının parasını ‘Kooperatiflerden’ tahsil ediyor

CHP’li Yeşil: Başkent Doğal Gaz yapmadığı servis hattının parasını ‘Kooperatiflerden’ tahsil ediyor
17 Temmuz 2018 09:00

Belediye doğal gaz ihalesini 2013 yılında yaptı ve başkent doğal gazı torunlar gıda bu ihaleyi kazanarak tüm kar ve zararlarıyla aktif pasifiyle satın aldığını söyleyen Nihat Yeşil:

 
“Ancak, böyle olmasına rağmen, ihalenin yapıldığı 2013 tarihinden önce, belediye ve bazı kooperatifler tarafından yaptırılan, “doğalgaz servis hatları” adı altında, sanki ” bu servis hattını” kendisi yapmış gibi, Başkent Doğal Gaz 1000 liranın üzerinde bir para almaya devam ediyor.” dedi.

 

 

Oysa servis hattı ihalenin yapıldığı 2013 yılından çok önce, 2009 yılında kooperatif tarafından yapılmış. Torunlar gıdanın çok sonra satın aldığı, Başkent Doğal Gaz tasdik etmiş ve parası da o tarihte kooperatifler tarafından ödenmiş olmasına rağmen; başkent doğal gaz daha ortada yokken yaptırılan “doğalgaz servis hattını” sanki kendisi yaptırmış gibi aynı ad ile “doğal gaz servis hattı” altında para toplandığını belirtti.

 

 

Bunu da abone olmak için giden ev sahiplerinden tahsil ediyor. Aksi halde abone yapmıyor

 

Abone parası hariç 900 tl ile 1400 tl arasında değişen “doğalgaz servis hattı” ücretini tahsil etmesini de; “ne tuttururlarsa özel sektörcülüğü”  olarak tanımladı.