CHP’li Yedekci’den İBB hakkında araştırma önergesi!

CHP’li Yedekci’den İBB hakkında araştırma önergesi!
9 Ekim 2017 15:47

CHP İstanbul Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve mevcut İBB Başkanı’nın ilçe belediye başkanlığı döneminde belediyelerinde yapılan tüm bütçelerin ve onay verdikleri projelerin incelenmesi ile istifa ve yeni başkan seçme sürecinin arka planında kalan detayların açığa çıkarılarak kamuoyunun aydınlatılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir araştırma önergesi verdi.

 

 

 
28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimle gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başkanlığı döneminde birçok tartışmanın ve kimi iddialarının odağı haline gelmiş olmasına dikkat çeken Yedekci, ” Kadir Topbaş’ın üçüncü döneminde neden göstermeksizin istifa ederek ardında yanıtlanması beklenen birçok soru bıraktı ve kamuoyu bu konu hakkında bilgilendirilmelidir. Araştırma sonucunda ak ya da kara ortaya çıkacaktır.” dedi.

 
CHP’li Yedekci, verdiği önergede şunlara değindi;

 

 

İstanbul’un yeşil alanlarını yok ettiler

 
Tarihi ve kültürel dokusuyla Türkiye’nin turizm merkezi olan ve en fazla turist ağırlayan güzide kentimiz İstanbul’un tarihi ve mimari dokusu bozulduğu ve İstanbul’unsilüetine zarar verildiği iddialarının da her geçen gün artmakta olduğunu araştırma önergesinin gerekçesinde vurgulayan Yedekci, “İstanbul’un ormanlık alanları bu on üç yıllık dönemde büyük bir yıkıma maruz kalmıştır İstanbul’un yeşil alanları büyük oranda yok edildiği uydu gözlemlenmiştir. Kentimizde bulunan 493 deprem toplanma alanı bu dönemde 77 alana düşürülmüştür. Bu deprem toplanma alanlarının imara açılması haberleri basında yer almıştır.” dedi.

 

 

Betona gömülen Taksim’de esnaf kan ağlıyor

 
İstanbul’un gözbebeği olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nin yayalaştırma projesi kapsamında ağaçsızlaştırılmış ve betona gömülmüştür. Bu başarısız projenin sonucu cazibesini kaybeden İstiklal Caddesi esnafının darboğazda olduğu basında yer almaktadır. İstanbul’un her ilçesinde esnaf kepenk kapatmakta ve işsizlik giderek artmaktadır.

 

 

İSPARK Dosyaları Kapanmıyor

 
İSPARK yolsuzluğu olarak bilinen ve doksan milyon Türk Lirası değerine vardığı iddia edilen birçok yolsuzluk iddiası da basında yer almıştır.

 

 

Yeni İBB Başkanı geçmişinde yolsuzluk iddiaları sürüklüyor

 
Eski başkanın yerine seçilen mevcut başkanın da basında yolsuzluk iddiaları yer almıştır. Öyle ki, sağlık tesisi için ayrılan alana lüks konut projesi yapılması, Şelale Parkta amfi tiyatro yerine restoran yapılması, BahçeşehirGöleti’nin satılması, BaşakşehirVatankent’te bulunan tek yeşil alanının imara açılması, bir okul alanı olan hazine arazisinin belediyeye devredilmesi ve belediyenin devir sonrasında plan düzenlemesi yaparak okul arazisini satışa çıkartması iddiaları yeni başkanın ilçe belediye başkanlığı döneminde basında yer almıştır.