CHP’li vekillerden stajyer avukatları sevindirecek kanun teklifi!

CHP’li vekillerden stajyer avukatları sevindirecek kanun teklifi!
21 Eylül 2018 13:29

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Ankara Milletvekili Murat Emir’den, stajyer avukatları sevindirecek kanun teklifi…

 

 

Öğrencilere tanınan tüm haklardan stajyer avukatlarda yararlansın.

 

 

CHP’li vekiller, kanun teklifinin gerekçesinde, “Hukuk fakültesinden yeni mezun olarak öğrenci sıfatları sona eren, avukatlık mesleğine başlamadıkları için de somut bir geliri olmayan stajyer avukatların “avukatlık stajı” döneminde, önemli ekonomik sıkıntılar çekiyorlar. Stajyer avukatların yaşadığı ekonomik sıkıntılara kısmen de olsa çözüm getirmek amacına yönelik olan bu değişiklik teklifin temel amacı, üniversiteyi bitirmeleri nedeniyle öğrenci sıfatlarını yitirdikleri için, öğrencilere tanınan haklardan yararlanmaları sağlamaktır.

 

Kanun Teklifi veren Tekin ve Emir, “Bu kanun değişikliğiyle, gerek mevzuatta, gerekse idari uygulamada öğrencilere tanınan tüm haklardan stajyer avukatların da yararlanması amaçlanmaktadır. Bu nedenle, öğrencilere tanınan hakların tek tek sayılması yerine, öğrencilere tanınan hakları düzenleyen mevzuatta ve tüm hukuksal metinlerde yer alan düzenlemelere yollama yapılmakla yetinilmiştir. Stajyer avukatların yararlanacağı öğrencilere tanınan hakları sağlayan kamu kurumları, kendi iç işleyişlerinde gerekli düzenlemeleri yapacaklardır. Ayrıca, tüm kamu kurumlarının verdikleri hizmetlerde ve uygulamalarda öğrencilere tanıdıkları hakları ve kolaylıkları, avukat stajyerlerine de sağlamalarının zorunlu tutulması, uygulamada yerel yönetimler başta olmak üzere, tüm kamu kurumlarına bu konuda yol gösterecektir.” İfadesinde bulundular.