CHP’li Türkmen: AKP, sendikaları arka bahçesi olarak görüyor!

CHP’li Türkmen: AKP, sendikaları arka bahçesi olarak görüyor!
17 Ekim 2017 09:15

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, AKP iktidarının arka bahçesi olarak gördüğü “Sendikalar” hakkında TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada sesini yükseltti.

 

 

 

DEVLET DESTEKLİ SENDİKACILIKTA 2002’DEN 2017’YE DEĞİŞEN ORANLAR ŞAŞIRTIYOR

 
İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı’nın 32’nci maddesi üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Elif Doğan Türkmen, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında kamu çalışanlarının sendikalarda temsil oranları ile kesintisiz 15 yıllık AKP iktidarından sonra 2017’de kamu çalışanlarının sendikalarda temsil oranı konusunda gelinen noktada dağlar kadar fark olduğunu belirtti.

 

 

Türkmen, 2002’de KESK’in % 43, KAMU-SEN’in % 50.6, MEMUR-SEN’in % 6,5 oranlarında seyrettiğini, ancak 2017’de bu oranların % 9.9 KESK, % 23,5 KAMU-SEN, % 59.2 MEMUR-SEN olarak değişiminin AKP hükümetlerinin devlet destekli sendikacılık anlayışı ile gerçekleştiğini söyledi.

 

 

AKP SENDİKALARI ARKA BAHÇESİ OLARAK GÖRÜYOR

 
Özellikle MEMUR-SEN’in AKP iktidarının başta olduğu 2002’den 2017’ye kadar olan süreçte üye kaydındaki değişim oranının % 2273 olmasına vurgu yapan Elif Doğan Türkmen; “Bu oranlar ile AKP iktidarının sendikaları nasıl arka bahçesi olarak gördüğü ve dirsek temasında bulunduğu sendikaya nasıl destek vererek % 2273’lük üye artışı sağladığı gözler önündedir. Bunu yapabilmek adına diğer sendikalara üye vatandaşlarımıza gerek yöneticilik teklifleri rüşvetleri, gerek işyerindeki huzur ve güvenini tehdit eden mobbingler yapıldığı kamuoyunun bilgisi dahilindedir” dedi.

 

 

BU ZİHNİYET İŞÇİ HAKLARI VE EMEĞİN SORUNLARINI ÇÖZEMEZ

 
Ülkemizde ne yazık ki işçilik haklarının yerlerde süründüğü, bugün ve dün, daha önceki gün üzerinde görüştüğümüz bu yasa tasarısıyla işçileri patronlara bir kez daha mecbur eden bir anlayışla işçi hakları ve emeğin sorunlarının çözüme ulaştırılamayacağını belirten Elif Doğan Türkmen, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, işçiyi bir kez daha patrona mahkûm eden ve işçinin yasal haklarını, anasının ak sütü gibi helal olan haklarını elde etmesini engelleyecek düzenlemelerin karşısındayız . Bunu biz de biliyoruz, emekçiler de biliyor.” dedi.