CHP’li Tüm’den olağanüstü kurultay çağrısı!

CHP’li Tüm’den olağanüstü kurultay çağrısı!
10 Temmuz 2018 08:10

25. ve 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ‘değişim ve umuda çağrı’ temasıyla bir açıklama yayımladı.

 

 

“Cumhuriyet Halk Partisinde değişim artık bir tercih değil bir zorunluluktur.” diyen CHP’li Mehmet Tüm’ün açıklaması şöyle:

 

 

24 Haziran seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisindeki yenilenme ve yeniden yapılanma ihtiyacını çok net olarak ortaya çıkarmıştır. Mevcut yönetim anlayışı elinde tam sekiz kez seçim kaybeden Partimiz, yüzde 22,6’ya gerileyerek kendinden beklentileri olan geniş bir kitlede büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Bu sonuçlar, parti içindeki değişim talebini güçlendirmekte, bu yöndeki farklı arayışları ve çağrıları her geçen gün büyütmekte ve yaygınlaştırmaktadır. Parti yönetimi bu çağrılara kayıtsız kalarak değişimin önünü tıkamakta her türlü özeleştiriden kaçınarak partimizden beklenen umutları daha da sönümlendirmektedir. Değişim talebini “koltuk sevdası” ve “nezaket” tartışmasının içine sıkıştırarak değersizleştirmeye çalışmaktadır.

Oysa değişim kaçınılmazdır. Ancak bu değişim doğru bir şekilde tanımlanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisindeki değişim, “o gitsin ben geleyim” anlayışı ile sadece Genel Başkan değişimine indirgenmemelidir. Örgütsel sorunlardan yerel yönetim anlayışına, kadrolardan ideolojik politik söylemlere kadar çok geniş bir hatta derin bir yeniden yapılanma ihtiyacı artık kendini dayatmaktadır.

Sekiz yıldır partiyi yöneten anlayış ise bu sorunları görmezden gelerek sürekli ötelemiştir.

Emekten, parti içi demokrasiden yana olan ve sol duyarlılığı merkezine alan herkes değişimden yanadır örgütlerimizden gelen talebi bir fırsat olarak görüp bu çok boyutlu yeniden yapılanma sorunlarının da tartışıldığı bir kurultayın gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet Halk Partisinde değişim artık bir tercih değil bir zorunluluktur.