CHP’li Tekin: Korona Türkiye’yi kavuruyor, Saray inşaatları devam ediyor!

CHP’li Tekin: Korona Türkiye’yi kavuruyor, Saray inşaatları devam ediyor!
1 Nisan 2020 09:21

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a hali hazırda devam eden “Saray” inşaatlarında işçilerin salgın hastalığa rağmen çalıştırılmaya devam edip, etmediğini sordu.

 

 

Halk arasında “Yazlık Saray” olarak bilinen ve Okluk Koyu’nda devam eden Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu tadilatı ile “Kışlık Saray” olarak bilinen Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Saray inşaatlarının yaşanan ağır Koronavirüs salgınına rağmen devam edip, ettirilmediğini soran Gürsel Tekin yaptığı açıklamada:

 

 

“Yaşanan büyük salgın hayatın her alanını olumsuz etkiliyor. Milletimiz karşı karşıya kalacağı sağlık risklerinin yanında ekonomik risklerle karşı karşıya. Devletinden bütün diğer devletler gibi önlem almasını beklerken, Erdoğan kolonya, mendil yardımı açıkladı. Gerçi onu da henüz göremedik de. Bir de Millete IBAN göndererek para istediler. Malum, kendisi şatafattan asla taviz vermez. Milletin parasıyla yapılan “Saray” inşaatları ne aşamada? İşçiler çalışıyor mu ? Saray inşaatında çalışırken virüse yakalanmış işçimiz var mı? Bu sorulara cevap vermeleri gerekiyor. Saray” inşaatında çalışırken tek bir işçimiz bile bu illete yakalanırsa vebali üstünüzde. Bu inşaatlar devam ediyorsa acilen durdurun. İşçilerimizi de derhal ücretli izne çıkarın. Bu konuyu TBMM gündemine getirdik, makul bir cevap bekliyoruz” dedi.

 

Tekin önergesinde şunları kaydetti:
Cumhurbaşkanlığı kullanımı için halk arasında ‘SARAY’ olarak anılan bazı inşaat faaliyetlerinin yürütüldüğü kamuoyunun malumudur.

Buradan hareketle;

1. 01.04.2020 tarihi itibarı ile Cumhurbaşkanlığının kullanımı için sürmekte olan inşaat projelerinin sayısı kaçtır? Bunlar hangileridir? Her biri ayrı olarak belirtilmek suretiyle hangi aşamadadır ve bunların yapımı için ayrılan bütçe TL cinsinden ne kadardır?
2. 01.04.2020 itibarı ile Cumhurbaşkanlığı kullanımı için sürmekte olan inşaat projelerinde çalışan işçilerin ve görevlilerin sayısı her biri ayrı olarak belirtilmek suretiyle kaçtır?
3. Koronavirüs nedeni ile yukarıda anılan projelerde görev alan personelin korunması amacı her biri ayrı ayrı belirtilmek sureti ile hangi tarihte, hangi tedbirler alınmıştır?
4. Anılan inşaatlarda 01.04.2020 tarihi ile çalışmaların devam ettiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Değilse bahsi geçen inşaat faaliyetlerinde her biri ayrı ayrı olarak belirtilmek suretiyle çalışmalara aralık verilen tarihler hangileridir?