CHP’li Özdiş: Kaçak taş ocaklarına kim, neden göz yumuyor?

CHP’li Özdiş: Kaçak taş ocaklarına kim, neden göz yumuyor?
15 Şubat 2018 13:48

Kozan’da DSİ’ye ait bir ocak ve afet durumunda acil toplanma yeri olarak belirlenmiş bir alanı, iki firmanın usulsüz ve kaçak bir şekilde taş ocağı olarak işlettiği yerel basına yansımıştı. Söz konusu ilk alanın mühürlenmesine rağmen mührü kırıp çalışmaya devam eden firmaların kaçak olarak ikinci taş ocağını da açtığı ortaya çıkınca CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuyu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sordu.

 

 
İhalesi tamamlanıp yapımına başlanan Yedigöze sulama projesinde kullanılmak üzere kanal yatağına serilmesi gereken mucur temini için ihaleyi alan firmaya tahsis edildiği belirtilen DSİ’ye ait söz konusu bölge için civar köy sakinleri ve muhtarları da doğayı tahrip ettiği gerekçesiyle tepki gösteriyor.

 

 

İHALE ALAN FİRMALAR İLE AKP’NİN BAĞLANTISI VAR MI?

 

 

CHP’li Özdiş’in TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ve sorduğu sorular şu şekilde:

 
“Adana ili Kozan ilçesi sınırlarında bulunan DSİ’ye ait içme ve sulama projesinin kanal ihalesini alan iki firmaya maliyetlerini azaltmak gerekçesiyle arazi tahsis edilmiş, bu firmalar da kaçak şekilde taş ocağı işletmeye başlamışlardır. Sonradan mühürlenen bu taş ocağının da mührünü kırarak işletmeye devam eden firmalar şimdi de ikinci kaçak taş ocağını açmış. Şimdi, ilgili bakanlara soruyorum:

 
Bu firma sahipleri kimlerdir? AKP ile herhangi bir bağlantıları var mıdır?
Söz konusu firmaların civar köy sâkinlerini ve muhtarlarını tehdit ettiği iddiaları doğru mudur?
Bulunduğu bölgenin doğal hayatını mahveden bu taş ocakları ve kaçak işleten firmalara cezai işlem yapılmış mıdır?”