CHP’li Özdiş: Atatürk’e hakaret edenler neden bulunamıyor?

CHP’li Özdiş: Atatürk’e hakaret edenler neden bulunamıyor?
14 Haziran 2017 12:29

Savcıların sosyal medyada Cumhurbaşkanı’na hakaret edenleri avcılığa soyunduğunu belirten CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, TBMM’de yaptığı konuşmada, İçişleri ve Adalet Bakanı’na Atatürk’e hakaret eden Nur cemaati üyesi Hasan Akar’ın neden yakalanamadığını sordu.

 

 

 

ANKARA / TBMM –

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Atatürk’e sosyal medya üzerinden hakaret eden cemaat üyelerinin neden yakalanamadığını mecliste gündeme taşıdı.

 
TBMM’deki oturumda söz alarak İçişleri Bakanı Süleyman Soyluve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, hakkında yakalama kararı bulunan Nur cemaati üyesi Hasan Akar’ın durumunu soran Adana Milletvekili Özdiş, “Savcılar ve kolluk kuvvetleri görevlerini tam anlamıyla yapmaktalar mı?” dedi.

 
BİR AYDIR YAKALANAMADI

 

 
Mayıs ayının başlarında cemaat üyesi Hasan Akar’ın sosyal medyada paylaştığı bir videoda Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e ve ailesine alenen hakaretler ettiğine değinen CHP Milletvekili Özdiş, yurttaşların yoğun tepkileri karşısında savcılığın tutuklama kararı çıkarttığını ifade etti. Olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen cemaat üyesi Akar’ın hala yakalanamamış olmasının sorgulanması gerektiğini vurgulayan Özdiş, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 
AKAR KORUNUYOR MU?

 
” 9 Mayıs 2017 tarihinde sosyal medyada paylaşılan bir videoda Nur cemaati üyesi Hasan Akar isimli şahıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında şu an bulunabilmemizin temel nedeni olan Atatürk’e ve ailesine açıkça hakaret etmiş, tüm vatandaşlarımızın haklı ve yoğun tepkisine neden olan bu olay neticesinde savcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Olayın üzerinden bir ay geçti, Hasan Akar hâlen firari. Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret avcısı olan savcılar ve Emniyet güçleri bu adamı neden bulamıyorlar? Yoksa korunup kollanıyor mu bu adam?”