CHP’li Öğüt: Halk karşı çıkarken dönüşüm yapılacak mı?

CHP’li Öğüt: Halk karşı çıkarken dönüşüm yapılacak mı?
23 Eylül 2014 08:00

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, öğrenci ve velilerin okullarla ilgili şikayetlerini meclis gündemine taşıdı.

 
Oğiit, Kartal’a bağlı Uğur Mumcu Mahallesi’nin tek ortaokulu olan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nun 13 sınıfının imam hatibe dönüştürülmesiyle öğrenci ve velilerin yaşadığı sorunlarına değindi. Öğüt, okulun mevcut haliyle bile ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu ve velilerin mahallede imam hatip talebinin olmadığını söyledi.

 
Öğüt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “Okulun halihazırdaki spor salonu, soyunma odası, kütüphane, atölye eksikliği, ortalama 40’ar öğrencilik sınıflar gibi fiziki şartları ortadayken ve hem veliler hem de mahalle sakinleri yaptıkları eylemlerle dönüşüme karşı çıkarken dönüşümde ısrar edilecek midir? Uğur Mumcu Mahallesi’nin tek ortaokulu olan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nuıı dönüştürülmesinin gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti.

 
Öğüt ayrıca, imam hatip ortaokullarına ücretsiz yemek, servis gibi ihtiyaçların çeşitli vakıf vc dernekler üzerinden karşılandığı belirtirken, düz ortaokul vc lise öğrencilerine bu imkanların hiçbirinin sunulmadığına yönelik şikayetlerin tarafına ulaştığını ifade etti. Avcı’ya bu yönde şikayetlerin kendisine dc ulaşıp ulaşmadığını, araştırılıp araştırılmayacağını sordu.