CHP’li Kuşoğlu’ndan Bakan Gül’e UYAP soruları!

CHP’li Kuşoğlu’ndan Bakan Gül’e UYAP soruları!
15 Ocak 2018 14:55

CHP Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Şurası’nda yaptığı konuşmada “Bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi önemli teknolojiyi maalesef, bu bir özeleştiridir, FETÖ’cülere kaptırdık. Orayı o kendi sinsi emelleri için acımasız kullandılar. Oradan da en büyük zulmü biz gördük”  sözlerini Meclis’e taşıdı.

 

 

CHP’li Kuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergeside şunları kaydetti:

 

 
1. Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği UYAP üzerindeki FETÖ etkileri tespit edilmiş midir? Tespit edildi ise etkilenen dosyalar, kararlar ve etkide bulunan sorumlular belirlenmiş midir?

2. Tespit edilen etkiler ve sorumluları hakkında soruşturma ya da yargılama kararları var mıdır?

3. FETÖ’nün sisteme etkide bulunduğu belirtilen sistemsel açıklıklar ya da yetki boşlukları giderilmiş midir?

4. 5651 sayılı yasa gereğince yer sağlayıcı ve erişim sağlayıcı yükümlülükleri yerine getirilmiş midir? Geçmişe dönük olarak tutulması zorunlu olan kayıtlar mevcut mudur, mevcut ise doğrulukları teyit edilmiş midir?

5. UYAP sistemi devreye alındığı günden itibaren iş süreçleri ve Bilgi Teknolojileri alt yapısı bakımından periyodik bağımsız denetime tabi tutulmuş mudur? Bağımsız denetim gerçekleştirildi ise bulgular ve giderilemeyen önemli bulgular bulunmakta mıdır?

6. UYAP sistemi üzerinde üçüncü kişiler ya da yetki sahipleri tarafından usulsüz erişim ya da veri değişikliği yapma zafiyetleri hala mevcut mudur? FETÖ tarafından yapıldığı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen etkiler bugün de başkaları tarafından yapılabilir durumda mıdır?