CHP’li Koç: Hiç mi utanmanız yok!

CHP’li Koç: Hiç mi utanmanız yok!
25 Şubat 2015 14:47

CHP Sözcüsü Prof.Dr.Haluk Koç parti genel merkezinde basın toplantısı yaptı. Haluk Koç’un konuşmasından satırbaşları şöyle;

 

 

 

-Sevgili arkadaşlar bugün sabahtan bu yana iktidarın medya kanallarını işgali ile karşı karşıyayız Herhalde seçim yaklaştıkça ne dizi kalacak ne de futbol maçı

 

 

-Basiretsiz, gelecek öngörüsü olmayan, hayaller ve ihtiraslarla yürüttükleri dış politikanının Türkiye’yi nerelere taşıdığını dün Sayın Kılıçdaroğlu anlattı. Türkiye’nin nasıl bir tükenişe götürüldüğünü anlattı. Süleymaniye’de çuval geçirme olayı gerçekleştiğinde, dönemin Başbakanı ‘Ne o müzik notası mı?’ diyebilen anlayışın Türkiye’yi nereye getirdiğini görüyoruz.

 

 

-Kıbrıs, Mavi Marmara ve peşinden oynanan olaylar malumunuz. Mavi Marmara’nın o zaman da ilkel bir tezgah olduğunu söyledik. Perdenin önünde kahramanlık arkasında İsrail’e şirin gösterme çalışmalarını hatırlayacaksınız. Bir yanda One Minute arka tarafta İsrail’le ticarete getirilen yüzde 25 vergi kıyağı.

 

 

-Sokakların terör örgütünün denetimine girmesine izin veren bir iktidar. Devlet içinde ayrı bir devlet oluşumuna izin verme. Yol kontrolleri, vergi almalar, oradaki emniyet görevlilerine suç isnat eden bildirilerin gönderilmesi… Bunlar bugünün Türkiye’sinde yaşanıyor.

 

 

-Musul baskını arkasındaki pazarlıklar. Son olarak yine perdenin önünde komik perişan kahramalık öyküleri. Perdenin önünde yine kahramalık hikayeleri arkasında bir kaçış öyküsü. Belli medya gruplarına bakarsanız dünya ibretle seyrediyormuş.

 

 

-Tereyağından kıl çeker gibi halletmişler. Tereyağından kıl çeker gibi teslim ettiniz vatan toprağını.

 

 

-Başarısızlığın tükenişin adı başarı, hırsızlığın rüşvetin yolsuzlukların adı hayır hasenat, tüm kuyruklu yalanların adı gerçek, yoksulluğun çaresizliğin bunların sözlüğündeki karşılığı gelişme… Tabirimi hoş görün yerseniz.

 

 

-Biliyorsunuz geçen hafta partimiz ve milletvekillerine dönük bir iftira kampanyası başlatıldı. Bu karışık dönemde MİT’te yapılan tezgahları açıkladık. Saray onaylı bu tezgahları devam ettireceklerini düşünüyorlar. Bir psikolojik harekat yapmak istiyorlar. Cemaati CHP ile ilişkilendirme. Türkiye’nin en saygın banklarından birini bu tezgaha alet edilmek istemesi…

 

 

Bu tezgahı kimlerin yaptığını isim isim biliyoruz. Kimlerin ‘yapmayalım, komik duruma düşeriz’ dediğini biliyoruz. Saray’ın nasıl ikna edildiğini biliyoruz. Buradan Başbakan’a sesleniyorum. Bakın bu kurum size bağlı çalışıyor. Bu tezgaha girenleri kast ediyorum. Benim haberim yok da seni kurtarmaz. Bunların vebali çok ağır olacak. Ya müdahil olur bu saçmalıkları engellersin ya da bedelini çok ağır bir şekilde ödemek zorunda kalırsınız.

 

 

-Sonuç bağıra bağıra gelen bir tükeniş…

 

 

Bugün şehit olan askerlerimizin cenazelerini var. Bakın arkadaşlar bir fotoğraf göstereceğim. Bir yanda hergün konuşmayı seven bir isim. Bugün bütün ekranlarda bu utanç verici tablo vardı. Canım bugün de ben konuşmayıvereyim şehitlere saygı gösteriyim bile demiyor. Bütün kanallarda ekran ikiye bölünmüş. Bir yanda aile vakfı diyelim onun açılışını yapan bir kişi bir yanda şehit cenazesi! Bu kadar mı saygısızsınız yazıklar olsun!

 

 

-Bir dönem paraları sıfırlayan Ak Nakliyat şimdi vatan toprağını naklediyor. Kimin toprağına bir vatandaşın özel arazisine. 7 Haziran’da halkımız hırsızlardan da, milletin acılı gününde kendi reklamlarını yapanlarla da hesaplaşacak. CHP olarak söz veriyoruz. 8 Haziran’da bütün sınır kapılarını hırsızlar, katiller kaçmasın diye tutacağız. Batan gemiyi ilk Fidan terk etti biliyorsunuz.

 

 

DEMİRTAŞ’A YALANLAMA

 

 

Evet sayın Kılıçdaroğlu HDP grubunu ziyaret etti. Verdikleri yanıt şu oldu, “Bizim adayımız var biz adayımızı çıkartacağız”. Görüşmede aynen bunlar olmuştur. Gerçekleri saptırırsan hatırlatılır.