CHP’li Koç: Hangisi rehber kekliktir, hangisi avlanan olacaktır göreceğiz

CHP’li Koç: Hangisi rehber kekliktir, hangisi avlanan olacaktır göreceğiz
17 Nisan 2014 16:26

CHP sözcüsü Haluk Koç: “Haşim Kılıç’a ait tartışma yaratacak fotoğrafların yayınlandığını görüyoruz. Bu yol başkaları tarafından kullanılırsa şantajdır, montajdır.”

 

Koç’un konuşmasından satır başları:

 

Sözlü ve görüntülü bir savaş da başladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan’ın rakiplerine karşı kulandığı yöntemler vardı. Bunu kaset komplolarında görmüştük. 17 Aralık’tan sonra ortak olarak hareket ettiği çevrelerce bu yöntemler kendisine karşı kullanıldı.

 

Haşim Kılıç’la ilgili bazı eski fotoğraflar sızdırıldı. 17 Aralık’a kadar birisi servis yaptı, 17 Aralık’tan sonra kendisine karşı hamleler gördük şimdi sayın Haşim Kılıç’a ait tartışma yaratacak fotoğrafların yayınlandığını görüyoruz. Bu yol başkaları tarafından kullanılırsa şantajdır, montajdır. Bu dönemin tek sorumlusu, tetiçisi aynı zamanda kurbanlarından biri Recep Tayyip Erdoğan’dır.

 

Son anayasa mahkemesi kararları evrensel hukuk kuralları ilkelerine uygun alınmış kararlardır. Komplo paranoyası ile çırpınan bu kişi hukukun üstünlüğünü çiğnemektedir. Hukuk devletinde yargıya tehdit yağdıran başbakanlar yoktur.

 

CHP kimliği ve kişiliği tartışılmayacak bir aday ortaya koyacaktır. Birisi bu süreci çantada keklik olarak görüyor. Cumhurbaşkanı da ‘cumhurbaşkanlığı kimsenin cebinde değildir’ diyor. Keklik demişken, keklik enteresan bir hayvandır. Keklik avında bir önder keklik vardır öter ve avlanmalarına neden olur. Hangisi rehber kekliktir, hangisi avlanan olacaktır göreceğiz.

 

Bu karalama kampanyalarını birbirlerine karşı kullanacaklar mı? Bunu da bekleyelim görelim.

 

“1 MAYIS KUTLAMALARI TAKSİM’DE YAPILACAKTIR”

 

Siz anayasaya aykırılığı çok açık olan özel hukuk maddelerini yasalaştırıyorsunuz ve ondan sonra CHP bunu AYM’ye götürdüğü zaman alay ediyorsunuz. Bir hükümet partisi sözcüsüne yakışacak açıklamalar değil bunlar. Hukukun üstünlüğü diyoruz. Neden anayasal hakları kullanıyorsunuz, hırsızlık yapma özgürlüğümüz de var. Bu anlama geliyor. Bunlar diktatörlüğü teyit eden diktatörün adamlarının açıklamalarıdır.

 

Aynı Gezi’deki gibi İstanbul Valisi’ne emirler veriliyor, o da ifade ediyor. Yakında kuşlu böcekli tweetler de atar. İstanbul Valisi’nden önce iktidar partisinin İstanbul İl Başkanı açıklıyor. Aldıkları hukuka aykırı idari kararları kendi partilerinin il başkanı açıklıyor. İstanbul Valisi belki talimatı tapelerdeki gibi Efkan Ala’dan değil, il başkanından alıyor. Bu daha acı.

 

AİHM yaptığı değerlendirme de toplantı gösteri yapma hakkının gösteri yapılacağı yeri de belirleyeceğini gösteriyor. Vali’nin zaten hukuk dosyası kabarık üzerine bir de bu eklenecek. Bir Mayıs kutlamaları İstanbul Taksim’de yapılmalıdır ve yapılacaktır.