CHP’li Kaya: Lozan Barış Antlaşması anmalarını ‘asayiş’ sorunu olarak görüp yasaklayanlar Cumhuriyetle hesaplaşanlardır!

CHP’li Kaya: Lozan Barış Antlaşması anmalarını ‘asayiş’ sorunu olarak görüp yasaklayanlar Cumhuriyetle hesaplaşanlardır!
24 Temmuz 2020 12:23

Lozan Antlaşmasının 97. Yıl dönümü kutlamaları pek çok ilde Valilikler tarafında yasaklandı.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Yıldırım Kaya yaptığı açıklamayla duruma sert tepki gösterdi.

 

 

Kaya açıklamasında şunları kaydetti:

 

İzmir Valiliği, İzmir işgal altında olsa bu tür yasaklara cesaret edilemeyecek bir utanca imza atarak, kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’de, 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yılı kutlamalarını yasakladı. Atatürk Anıtına çelenk koyulması ve aynı konuda basın açıklaması yapılması etkinliklerini ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği gerekçesiyle engellendi.

 
İzmir Valiliği “Valiliğimize ulaşan bilgiler doğrultusunda İlimizde böyle etkinliklerin yapılması halinde toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği değerlendirildiğinden kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayışın korunması yaşanabilecek her türlü olumsuzluk önüne geçilebilmesi amacıyla, Lozan Antlaşması yıldönümünü kutlama kapsamında İlimiz genelinde açık alanda gerçekleşebilecek yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, bildiri dağıtma, çelenk sunma vb. eylem ve etkinliklerin İzmir İli ve İlçelerinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince…” yasaklandığını duyurdu.
Türkiye Cumhuriyetini kuranlar, Lozan Barış Antlaşması’nı imzalayanlar, bu vatan için can verenler sayesinde o makamlarda oturanlar, Cumhuriyete ve Cumhuriyetin Kurucularına karşı ihanet içindedirler.

 
Emperyalizme karşı en büyük diplomatik zaferin kazanıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesinin ve Anadolu’nun tapusunun alındığı gün olan, 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşmasının 97. yılı kutlamalarını bir “asayış” sorunu olarak görüp yasaklayanlar, Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerdir.

 
Cumhuriyeti kuranların, 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nı imzalayanların yoldaşları olarak, bu anlayışla hak ettikleri şekilde mücadele edeceğiz!