CHP’li İrgil: Sağlık Bakanlığı bıktırdı

CHP’li İrgil: Sağlık Bakanlığı bıktırdı
2 Şubat 2018 14:43

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, aylardır güvenlik soruşturmasını bekleyen devlet hizmet yükümlüsü hekimlerden 170’ine “Dosyanız olumsuz olduğundan atamanız yapılamıyor” diye bilgi geldiğini ve genç sağlıkçılara bir gerekçe bile açıklanmadığını belirtti.

 

 

 

DOSYAN OLUMSUZ SANA ATAMA YOK

 

 

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li İrgil, bu hafta Sağlık Bakanlığı tarafından hakkında güvenlik soruşturması yürütülen ve olumsuz dosya oluşturulan sağlıkçıların zor durumda bırakıldığını söyledi. İrgil şu ifadelerde bulundu:

“Bakanlık hala bir grup sağlık çalışanının güvenlik soruşturmalarını tamamlayıp atamasını yapamadı. Yeni mezun olmuş 170 kadar genç hekim bu hafta hakkında olumsuz raporu geldiği için göreve atanmayacaklarını öğrendi. Olumsuzluğun gerekçesi ise belli değil. Söylenmiyor. Bu ülkenin gençlerini bıktırdınız, farkında mısınız?”

 

 

BU İNSANLAR NİYE OKUDU?

 

 

Görevden almalar, ihraçlar veya özel nedenlerden dolayı devlet kurumlarında ve özel hastanelerde çalışamayanlar için geriye iş yeri hekimliğinin kaldığını ancak bunun için de izin belgesi verilmediğini belirten İrgil, “Doktora ihtiyacımız var diyorsun; devlette çalıştırmıyorsun, özelde izin vermiyorsun, iş yeri hekimliğine izin vermiyorsun. Niye okuttun bu insanları?” dedi.

 

 

BAKANLIK İŞİNİ YAPMIYOR

 

 

Öte yandan CHP’li İrgil, yeni alımların ne zaman yapılacağına dair farklı açıklamalar gelmişinin de kafaları karıştırdığına değinerek; “Bakan şimdi de nisanda alım yapılacağını söylemiş. Genç sağlıkçılar Sağlık Bakanlığından şunu bekliyor; hangi tarihte, hangi alandan, kaç kişi alınacak? Bunu net bir şekilde açıklayın. Olabildiğince çok ve tek seferde atama yapın” diye konuştu. 2. basamak hizmetlerde bu ülkede büyük sorunların yaşandığını, acil servislerdeki problemlerin, yoğun bakım yatağı sorununun çözülemediğini belirten CHP’li İrgil, Sağlık Bakanlığı’nın işini yapmadığını söyledi.