CHP’li Gürer: Ülkeyi yönetenlerin beğenmediği gazeteciler cezaevine giriyor!

CHP’li Gürer: Ülkeyi yönetenlerin beğenmediği gazeteciler cezaevine giriyor!
25 Temmuz 2018 10:00

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP döneminde, baskılar sonucu basının önemli ölçüde kontrol altına alındığını ve gazetecilerin yazdıklarından dolayı cezaevine konulduğunu belirterek, böyle bir ortamda Türkiye’de basın özgürlüğünden söz etmenin mümkün olamayacağını söyledi.

 

 

13 YIL ÖNCE SUÇ SAYILMAYAN KARİKATÜR BUGÜN SUÇ KAPSAMINA ALINDI

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Basında Sansürün kaldırılışının 110. Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir konuşma yaptı.

AKP döneminde baskılar sonucu, basının önemli ölçüde kontrol altına alındığını belirten Gürer, 13 yıl önce suç sayılmayan karikatürlerin dahi suç kapsamına sokulduğunu ifade etti.

 

ÜLKEYİ YÖNETENLERİN BEĞENMEDİĞİ GAZETECİLER CEZAEVİNE GİRİYOR

 

Gazeteci milletvekili Enis Berberoğlu ve Eren Erdem gibi onlarca gazeteci cezaevinde olduklarına vurgu yapan Gürer, muhalif olan gazetecilerin tutuklanması yanında, 3 bine yakın gazete çalışanı işsiz kaldı. Yüz on yıl önce basında sansür kaldırılmıştı, günümüzde ise basın, artık, ülkeyi yönetenlerin beğendiklerinden öte düşünce ifade ederse bedeli cezaevi olmaktadır” dedi.

BASIN BAYRAMININ BİR ANLAMI KALMADI

 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Ülkemizde basın özgürlüğünden artık söz etmek olası değildir. Böyle bir ortamda Basın Bayramı’nın da kutlanması manalı ve anlamlı değildir. Demokrasimiz adına basının özgür olarak düşüncelerini yazabileceği ortamların oluşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.