CHP’li Gürer: AKP’li Bakanlar, Bakan iken yapmadıklarını bakanlık biterken vaat ediyorlar

CHP’li Gürer: AKP’li Bakanlar, Bakan iken yapmadıklarını bakanlık biterken vaat ediyorlar
6 Haziran 2018 10:40

Niğde iline Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan sonra bu kez de Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan gelip 16 yılda yapmadıkları hizmetler için vaatlerde bulundu.

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanı Arslan’ın, 5.5 yılda tamamlanamayan 33.5 kilometrelik yolu ve 3 yılda bitirilemeyen köprülü kavşak inşaatını incelerken, havaalanı ve yüksel hızlı tren sözü vermesinin inandırıcı olmadığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 16 yıldır her seçim döneminde Niğde’ye havaalanı ve yüksek hızlı tren sözü veren ancak bu konuda tek bir adım bile atmayan AKP’nin artık Niğde’ye ve Niğdelilere ayıp ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dün Niğde’yi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın her seçim döneminde olduğu gibi 24 Haziran seçimleri öncesinde de yüksek hızlı tren ve havaalanı vaadinde bulunmasını eleştirdi.

Bakan Arslan’ın Niğde ziyaretinde incelediği Niğde-Tepeköy-Çiftlik arasındaki 33.5 kilometrelik yolun yapımına 2013 yılında başladığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Bu kadar kısa mesafeli bir yolu 5.5 yılda tamamlayamadılar. Her yıl sadece 5 kilometre yapmış olsalardı bile şimdi bu yol tamamlanmış olurdu” diye konuştu.

 

 

6 SEÇİM GEÇTİ AMA 33.5 KİLOMETRELİ YOL BİTİRİLEMEDİ

 

 

Her seçim döneminde, Niğde-Çiftlik – Tepeköy yolunun bitirileceği yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Bu yolun yapımına başlandıktan sonra kaç seçim geçti? 24 Haziranda yapılacak seçimleri de katarsak; 1 yerel, 3 genel ve 1 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 1 referandum gerçekleşti. Her seçim döneminde bu yolun tamamlanacağı sözü verildi. 6 seçim geçti ama yol halen bitirilemedi” şeklinde konuştu.

 

 

3 YILDA BİR KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI YAPAMADILAR

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, yapımına 3 yıl önce başlanan ve halen tamamlanamayan Niğde-Nevşehir yolu üzerindeki köprülü kavşağı da incelediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Pozantı-Niğde ve Niğde-Ankara otobanı güzergâhında, Niğde şehir merkezine ve Çiftlik ilçesine bağlantı yolu yapımı için, temeli 2015 yılının Nisan ayında atılan köprülü kavşak inşaatı, aradan 3 yıl geçmesine rağmen bitirilemedi” dedi.

 

 

NİĞDELİLERİN AKLIYLA ALAY MI EDİLİYOR?

 

 

5.5 yılda tamamlanamayan 33.5 kilometrelik yolu, 3 yılda bitirilemeyen köprülü kavşağını ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın, Niğde’ye havalananı ve yüksek hızlı tren vaadinde bulunmasının da abes olduğuna vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Köprülü kavşak ve 33.5 kilometrelik yolun bu kadar süre içinde bitirilememesi ayıptır. Böyle bir ayıp ortadayken hiç konuşmaması gereken Ulaştırma Bakanı, üstüne üstlük havaalanı ve yüksek hızlı tren vaadinde bulunmaktadır. Seçimden seçime Niğde vaat alır. Sonuç gelmez. 24 Haziranda bakanlığı sona eren Arslan meclis tutanaklarında havaalanı yapılmayacağını söylüyordu şimdi ise yapılacak diyor. Oy uğruna gerçeği gizliyor” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Niğde’nin havaalanına CHP iktidarında kavuşacağını da sözlerine ekledi.