CHP’li Gürer: AKP, yapboz uygulamalarıyla eczacıları da mağdur etti!

CHP’li Gürer: AKP, yapboz uygulamalarıyla eczacıları da mağdur etti!
2 Ekim 2017 10:46

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Eczacılar Odası’nı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette eczacıların sorunları hakkında bilgi aldı.

 

 

 

Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, Genel Sekreter Aylin Atabek, Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Arısoy ve Çiğdem Yılmaz Erdoğan, Üye Eczacı Seyit Taner Çakır ve CHP Çiftlik İlçe Başkanı eczacı Turgay Yıldız ile eczacıların sorunlarını konuşan CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde genelinde 115 üyesi ve 103 eczanesiyle halka hizmet veren eczacılara çalışmalarından dolayı kolaylık diledi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de Eczacı olmasının eczacı sorunlarına karşı ciddi bir mücadele oluşmasında katkısının da büyük olduğunu ifade ederek AKP hükümetlerinin eczacıları bile mağdur eden uygulamaları ile her alanı sorunlu hale getirme becerisinden söz etti.

 

 

ŞİFALI BİTKİ DOKTORU

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti: “ Bir televizyon kanalında ya da internet ortamında bir bakıyorsunuz şifalı bitki ya da ilaç diye bir tanıtım başlıyor. Bu konuda yeterince denetim inceleme de yok. Şifa dağıttığını iddia eden şarlatanlar halkı soymanın peşinde. Bilim adamları, doktorlar bu konularda uyarıcı oluyor ama gerçekten o bitki yararlımı bir kurul kararı olmadan nasıl böyle sonuca varılıyor anlamak olası değil. Bu konuda hükümete ciddi iş düşmekte. Halk sağlığının yanında kamu ekonomisinin de zararına neden olan bazı korsan firmalar, kulaktan dolma bilgilerle sözde ilaç üreten pazarlayan ve satanlar mutlaka engellenmelidir” dedi.

 

 

SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, açıklamasında şunları söyledi: “Meslek odalarımızı ziyaret ediyorum. Sorunlarını dinliyorum. Mesleki anlamda sıkıntılar var. Bu anlamda hükümet odaları dinlemeli, önerilerini almalı, sorunların aşılması karşılıklı görüş alış verişi ile olur. Yazboz uygulamalarını her alanda gösteriyorlar. Sorunlara çözüm değil çözümsüzlük üretiliyor. Ülkemizde Meslek odaları önemli işlev görüyor. Onları güçlendirici düzenlemeler yapılmalı, bir mesleğin sorununu en iyi onu yaşayanlar bilir” dedi. Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk Oda olarak eczacıların sorunlarının çözülmesi adına birlik içinde olduklarını ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı Gürer’e teşekkür etti.