CHP’li Fethi Yaşar hakkında ihraç talebi! ‘Atatürk ilkelerini ve CHP’yi reddetti’

CHP’li Fethi Yaşar hakkında ihraç talebi! ‘Atatürk ilkelerini ve CHP’yi reddetti’
25 Haziran 2016 07:34

CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, 15.06.2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kaç-Ak Saray’da görüşme yaptı. Yaşar ayrıca görüşmenin ardından sosyal medya hesaplarından görüşmeyle ilgili ilgili ayrıntıları paylaştı.

 

 

 

 

Fethi Yaşar’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun izni ile gerçekleştirdiği bu görüşme CHP tabanında büyük rahatsızlık yarattı.

 

 

CHP Ankara İl’de önceki dönem il başkan yardımcılığı yapan CHP’li Bülent Şanver, Fethi Yaşar’ın bu hareketinin parti suçu teşkil ettiğini belirterek Yaşar hakkında disiplin kovuşturması yapılmasını istedi ve partiden ihraç edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

Bülent Şaner CHP MYK’ya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın CHP’den ihraç edilmesi için yazdığı dilekçede şunları ifade etti:

 

 

 

Kaçak Saray her vatandaşın bildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine armağan ettiği Atatürk Orman Çiftilği’ne her türlü yasal engele rağmen yapılmıştır. Atatürk’ün mirası ile kalan bu yere her hangi bir yapı yapılması mümkün değilken her türlü mahkeme kararına rağmen yapılmıştır.

 

 

AKP zihniyeti tarafından Ak Saray ismi konulan Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu da haklı olarak bu yasa dışı ve kaçak yapılan yapıya Kaçak Saray adını koymuştur. Bununla birlikte kendisinin ve hiçbir partilinin buraya gitmesini doğru bulmayacağını da ifade etmiştir.

 

 

Buna göre Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’nün yazılı davet yazısını da Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu Kaçak Saray’a gitmeyeceğini belirterek cevaplamış ve bu kararının siyasi bir anlamı olacağını da bu şekilde ifade etmiştir.

 

 

Genel Başkanımızın Kaçak Saray’a gitmeme kararı bütün bir partimizin siyasi tavrı ve politikası olagelmiştir. Bu bağlamda 7 Haziran seçimleri ertesinde Meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla Cumhurbaşkanı tarafından önceki genel başkanımız Sn. Deniz Baykal Kaçak Saray’a davet edilmiş, Genel Merkezin ve Genel Başkanlığı’nın bu siyasi tavrı nedeniyle bu görüşme Kaçak Saray’da yapılmamıştır. Basına yansıdığı şekilde de Sn. Baykal’ın bu tavrı ve görüşmeyi Kaçak Saray dışında kabul etmesi Partimizin siyası tavrının da açık göstergesi olmuştur.

 

 

Atatürk’ün ve mirasının tek savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen Genel Başkanımızın Kaçak Saray’a gitmeme tavrı ve kararı bir parti kararı olup bütün partililerin de uymakla yükümlü olduğu bir karardır. Bu karar Partimizin Atatürkçü İdeolojisinin bir yansıması olarak Parti İlkesi niteliğinde bir karardır. Kaçak Saray’ın varlığını kabul etmek, Atatürk’ün mirasını reddetmek ile eşdeğer bir harekettir. Atatürk’ün mirasını reddetmek ise Atatürk İlkelerini ve dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisini reddetmek ile aynı anlama gelir.

 

 

 

Bütün bu açıklamalarımız ışığında Yenimahalle Belediye Başkanımız Sn. Fethi Yaşar’ın Cumhurbaşkanı’nı Kaçak Saray’da ziyaret etmesi Kaçak Saray’ın meşrulaştırılmasının da bir adımıdır. Partili Belediyelerimizin ve Belediye Başkanlarımızın Parti Hukukuna ve Parti İlkelerine uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Partimizin oyları ile seçilen bir kişinin Parti İlkeleri ve Kararları aksine hareket etmesi düşünülemez. Her belediyenin yaptığı çalışmaların olumlu yada olumsuz tarafları aynı şekilde partilerine yansıdığı da gerçektir.

 

 

Ziyaretin medyaya yansıma şekline baktığımızda da Sn. Fethi Yaşar’ın belediye başkanı olarak CHP’liliğine özellikle vurgu yapıldığı görülecektir. Bu ziyaretin medyaya ve vatandaşa yansıma şekli itibariyle Partimizin Kaçak Saray konusunda geri adım atmaya başladığı imajının oluşturulmaya çalışıldığı açıktır. Bu imaj da Partimiz hakkında vatandaşın kafasında soru işaretlerine sebep olacaktır. Bu da Partimizin etkisiz muhalefet ettiği yönünde oluşturulmaya çalışılan algının gerçekleşmesine sebep olacaktır.

 

 

 

Zira Partimizin ve Genel Başkanımızın Kaçak Saray’a gitmeme kararı kamuoyunda büyük etki yaratmış ve Cumhurbaşkanlığı ve AKP tarafından bu tavrın önüne geçmek için her türlü zorlama kullanılmaya başlanmıştır. Hatta Cumhurbaşkanı’nın “Kuzu kuzu gelecekler…” şeklinde medyaya yansıyan beyanı Kaçak Saray’a gitmeme kararının ne kadar etkili olduğunun ve bu kararın etkin şekilde uygulanmaya devam edilmesinin gerekliliğinin bir göstergesidir.

 

 

Bütün bunlara rağmen Yenimahalle Belediye Başkanımız Sn. Fethi Yaşar’ın Kaçak Saray’a gitme kararı ve ertesinde Kaçak Saray’da Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etmesi Parti İlke ve Kararlarının ihlali anlamındadır. Türkiye’deki en büyük partili belediyelerden biri olarak Yenimahalle Belediyesi’nin Sn. Başkanı Fethi Yaşar’ın her hareketinin ve söyleminin yansımalarının Yenimahalle ve Ankara çevresini değil bütün Türkiye’yi etkileyeceği açıktır. Bu anlamda parti ilke ve kararları konusunda partimizin büyük ilçelerinin Belediye Başkanlarının daha hassas olması gerekeceği, her türle eylem, söylem ve davranışının Türkiye genelindeki parti politikasına yansıyacağının bilincinde olmaları gerekmektedir.

 

 

 

Parti ilke ve kararlarına aykırı olan bu hareket Parti Tüzüğü’nün 70/A-a maddesindeki “…yetkili organ kararlarına aykırı davranmak,” maddesini ihlal etmiştir. Keza büyük bir ilçenin Partili Belediye Başkanı olarak Sn. Fethi Yaşar bu hareketi ile Parti Tüzüğü’nün 70/A-b’deki “Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” maddesini de ihlal etmiştir.

 

 

 

Zira Partimizin Genel Başkanlığı’ndan kendisine Kaçak Saray’ı ziyaret etmesi konusunda bir görev verilmediği halde bu ziyaret Parti Tüzüğü’nün 70/B-a’daki “Gerçeğe aykırı olarak Partide kendisine belli görevler verilmiş gibi davranmak ve çalışmak,” maddesini de ihlal etmiştir.

 

 

Bu nedenlerle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Kaçak Saray’da Cumhurbaşkanını ziyaret şeklinde gerçekleşen eylemi Parti Suçu oluşturduğundan hakkında gerekli kovuşturmanın yapılabilmesi için Yüksek Disiplin Kurulu’na sevki ile sonuç olarak kendisine Partiden Çıkarılma Cezası verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim”