CHP’li Emir: Vatandaşın borçları için temiz bir sayfa açacağız

CHP’li Emir: Vatandaşın borçları için temiz bir sayfa açacağız
1 Haziran 2018 13:29

CHP Ankara 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Murat Emir, 25 Haziran sabahı itibariyle Türkiye’de yeni bir sayfa açılacağını belirterek, “Bu sayfa temiz bir sayfa olacak ve borçla yaşamaya mahkûm edilen düşük gelirli vatandaşlarımızın, kredi kartı ve tüketici borçlarının faizlerini sileceğiz” dedi.

 

 

 

CHP’li Emir, CHP Keçiören İlçe Başkanlığı yöneticileriyle birlikte Keçiören’in Yayla, Aşağı Eğlence, Ayvalı ve Etlik mahallerinde seçim çalışmaları yürüttü. Esnaf ziyareti yapan, alışveriş çıkan vatandaşlarla sohbet eden Emir, esnafın işlerin düşüklüğü, vatandaşın fiyatlardaki pahalılık ve artan bireysel borçlarından yakınması üzerine, CHP olarak vatandaşların borçlarıyla ilgili özel bir çalışma yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

 

 

Temiz bir sayfa açacağız

 

 

“AKP iktidarı süresince izlenen ekonomi politikaları, yoksul ve borçlu sayısını artırmaktan başka bir sonuç doğurmadı. Bugün toplumun en zengin yüzde 5’lik kesimi, en yoksul yüzde 5’lik kesiminin gelirinin 24 katını elde edebiliyor; yaklaşık 16 milyon insanımız yoksul ve bu sayı yıllardır azalmıyor; 6 milyon insanımız işsiz veya iş bulacağına dair umudunu yitirmiş durumda; her beş gencimizden biri iş bulamamakta; yaklaşık 9.5 milyon kişi güvencesiz, kayıt dışı çalışmakta; asgari ücret, açlık sınırının bile altında.

 

 

Tüm bu zorluklara karşı Türkiye ekonomisini içine kıstırıldığı cendereden çıkaracağız. Temiz bir sayfa açacağız. Bir yandan çağın teknolojik gelişimine uygun üretime dayalı ekonomik bir model planladık, diğer yandan acil müdahale edilmesi gereken konuları belirledik. Acil müdahale edilmesi gereken konuların başında vatandaşlarımızın gittikçe büyüyen borçları geliyor. Seçim Beyannamemizde de yer verdiğimiz üzere, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında, borç faizlerini, vergi, resmi, harç, dosya parası kapak ücreti gibi mali yükümlülükleri sileceğiz; çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz; Aile Sigortası kapsamına alınan yurttaşlarımızın Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını sileceğiz. AKP iktidarının yanlış politikalarının bedelini yıllardır ödeyen halkımızın sırtından bu yükü alacağız.”

 

FOTO_1 FOTO_2 FOTO_3