CHP’li Emir: Gökçek’in, Ankaralılara verdiği son zarar Ankapark projesi

CHP’li Emir: Gökçek’in, Ankaralılara verdiği son zarar Ankapark projesi
20 Eylül 2017 12:47

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) eğlence merkezi Ankapark’ın açılmayarak paslandığını belirterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

Dr. Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na Ankapark ile ilgili soru önergesi verdi. Önergesinin gerekçesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara’nın ulaşım ve su gibi temel konularında yerel yöneticilik misyonunu yerine getiremediğini, buna karşın popülist ve hayali politikalarla yol almaya çalıştığını belirtti. Emir, Gökçek’in, Ankara’nın kaynaklarına, Ankaralılara verdiği son zararın Ankapark projesi olduğunu ifade ederek Ankapark’ın bu yılın başı itibarıyla açıklanan maliyetinin 500 milyon dolar gibi fahiş fiyata ulaştığına dikkat çekti.

 

 

Kaç defa açılış ertelendi ?CHP’li Emir, soru önergesinde şu soruları yer verdi:

 

* Melih Gökçek, 9 Aralık 2016 tarihinde aralarında şahsımın da olduğu Ankara milletvekillerine yaptığı davet çağrısını ne zaman gerçekleştirmeyi planlamaktadır?

 

* AOÇ alanına yapımı süren Ankapark’ın açılış tarihi tam olarak belirlenmiş midir? Büyükşehir Belediyesi’nin ilk planlamasında verilen açılış tarihi ne zamandı? Şu ana kadar açılış kaç defa ertelenmiştir

 

?* Bir ‘temapark’ olarak inşa edildiği iddia edilen Ankapark’ın teması belirlenmiş midir? Belirlendiyse nedir?

 

* Yaklaşık 2 katrilyon liraya mal olduğu dile getirilen Ankapark için şu ana kadar yapılan resmi toplam harcama miktarı nedir?Ne kadar zarar ediyor?

 

* Ankapark, atıl olarak kaldığı her yıl için ne kadar zarar etmektedir? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in hesabına göre her yıl Ankapark’a 10 milyon ziyaretçinin geleceği var sayıldığında zarar hanesine toplam ne kadar yazılmaktadır?

 

* Ankapark’ta yerlerine yerleştirilen elektronik ve mekanik oyuncakların olumsuz hava koşullarından ve çalıştırılmamasından dolayı zarar görmemesi için önlemler alınmakta mıdır? Bu oyuncakların gördüğü zararları kim veya hangi kurum karşılayacaktır?

 

* Ankaralı vatandaşlarımızın paralarıyla yapılan Ankapark’ın kar-zarar durumu, açılış tarihinin neden devamlı ertelendiği gibi konuların incelenmesi için Bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır? Gökçek: Gelsinler gezsinler, sonra eleştirsinler Gökçek, Hürriyet Ankara’ya 9 Aralık’ta verdiği demeçte, Ankapark’ı eleştiren milletvekillerine seslenmiş ve “Bu bir turizm alt yapısıdır. Gelsinler gezsinler, sonra eleştirsinler” demişti.

 

Murat Emir bu çağrıya “Gelirim ama soru sorarım” diyerek yanıt vermişti. Emir, soru önergesinde bu çağrıyı hatırlattı. Tanıtım gezisi Aralık 215’te yapıldı.

 

Gökçek, belediye meclisi üyeleri ve aileleriyle birlikte Ankapark’ı 20 Aralık 215’te gezmişti. Basının da davetli olduğu geziden Gökçek’in oyuncaklara bindiği ve eğlendiğine dair görüntüler paylaşılmıştı.Basına verilen bilgide “hizmete açıldığı zaman 1217 oyuncak sayısıyla ve içeriğindeki pek çok özelliğiyle dünyanın en büyük eğelence parkı” olacağı duyurulmuştu. Gökçek o gün yaptığı açıklamada “Ankapark’ın açılışını önümüzdeki yıl Ağustos (2016) ayına yetiştirebilmek için çalışıyoruz” demişti. Proje nedir? AOÇ arazisi üzerinde 2013 yalında yapımına başlanan “eğlence ve oyun merkezi” Ankapark ile ilgili uzun süren bir mahkeme süreci yaşanmıştı. Ancak uzmanların itirazlarına rağmen mahkeme imar planlarını onaylamıştı ve parkın yapımının önünde hukuki bir engel kalmamıştı.Ankara Belediyesi’nin sitesine göre, Ankapark projesinde 100.000 metrekare kapalı alan, 1.100.000 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1.200.000 metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri inşa ediliyor.Parkın açılışıyla ilgili kamuoyuna en son açıklanan tarih Nisan 2018.