CHP’li Çiçek: 16 Nisan hesaplaşma günüdür

CHP’li Çiçek: 16 Nisan hesaplaşma günüdür
27 Mart 2017 10:23

CHP’li Dursun Çiçek: Anayasa referandumunun arkasında yatan asıl neden, Cumhurbaşkanı ve iktidar yöneticilerinin yargılanmasının önüne geçmektir.

 

 

 

ADALAR GERÇEK /

 

 

İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Adalar İlçesi’nin konuğu olarak Büyükada’da idi. Çiçek, Yıldızlar Çaybahçesi’nde halkla buluşarak, referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adalıların yoğun katılım gösterdiği söyleşide Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile Belediyenin eski başkanı Mustafa Farsakoğlu da vardı.

 

 

“ADALAR, İSTANBUL’UN AYDINLIK YÜZÜ”

 

 

Milletvekili Dursun Çiçek, konuşmasına Adalar’daki eski dönemlerini anlatarak başladı: “1984’te Foça’dan Deniz Harp Okulu’na tayin olduğumda, Deniz Harp Okulu o zaman Heybeliada’daydı. Bir sene burada görev yaptım. O dönemden beri Adaları iyi bilirim. Adaların fahri hemşerisi, fahri milletvekiliyim. Adalar İstanbul’un Cumhuriyetçi, demokratik, aydınlık yüzüdür. Bu aydınlık yüzü İstanbul’un her tarafına yaymak istiyoruz” dedi.

 

 

“KENDİ ÜLKESİNİN ORDUSUNA KUMPAS KURDU”

 

 

Kumpas davalarını da hatırlatan Çiçek, “FETÖ dedikleri emperyalist örgütün hedefi olduk. Ancak bu örgütün tek başına bir şey yapamayacağı, özellikle, 15 Temmuz sonrasında ortaya çıktı. FETÖ terör örgütüne siyasi iktidarın desteği olduğunu hepimiz biliyoruz. İktidar, FETÖ’yü desteklediği gibi IŞİD ve PKK’yı da destekledi, destekliyor. Ülkemizdeki bu karanlığın sorumlusu siyasi iktidardır” dedi ve ekledi: “İktidar, dış güçlerin desteği ile kendi ülkesinin ordusuna kumpas kurdu. Türk ordusunu emperyalizme hedef gösterdi. 15 Temmuz’un birinci sorumlusu siyasi iktidardır.”

 

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN ARKASINDAKİ NEDENİ AÇIKLADI

 

 

 

Çiçek, asıl konuya geldi ve Anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma ilişkin görüşlerini dile getirdi. Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin 15 yıldır Türkiye’yi istedikleri gibi yönettiklerini ve daha fazla yetkiye ihtiyaçları olmadıklarını söyleyen Çiçek, “Anayasa değişikliği referandumunun arkasında yatan asıl neden, Cumhurbaşkanı ve iktidar yöneticilerinin yargılanmasının önüne geçmektir. Çünkü biliyorlar ki, yargılanırlarsa, Saray yerine Silivri’ye gidecekler. Biliyorlar ki, bu kumpas davalarının bir gün hesabının sorulacak. Bizler, onların en adil şekilde yargılanmaları ve en ağır cezalara çarptırılmaları için mücadeleye devam edeceğiz. Atatürk düşmanı, Cumhuriyet’in tüm değerlerine düşman vatan hainlerinden elbet hesap soracağız!” dedi.

 

 

“16 NİSAN HESAPLAŞMA GÜNÜDÜR”

 

 

Milletvekili Dursun Çiçek, sandığa gitmenin önemini şu sözlerle vurguladı: “15 Temmuz ne kadar karanlıksa, şundan eminiz ki 17 Nisan o kadar aydınlık bir gün olacak. Milletimiz, ülkemizi karanlığa sürükleyenlere ‘HAYIR’ diyecektir. 16 Nisan hesaplaşma günüdür!”

 

 

Çiçek, söyleşinin ardından, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile birlikte esnafı ziyaret etti ve partisinin “HAYIR” broşürlerini dağıttı. Çiçek ve Dursun’a partililer de Türk Bayrakları ve İzmir Marşı ile eşlik etti.