CHP’li Biçki: Hükümetin savurganlığı halka ödetilmek isteniyor

CHP’li Biçki: Hükümetin savurganlığı halka ödetilmek isteniyor
30 Eylül 2017 11:27

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki Maliye Bakanının açıkladığı zamları eleştirdi.

 

 

Biçki “ Hükümetin savurganlığı ve israfı vergilerle millete ödetilmek isteniyor. İsraf , lüks ve şatafat içinde günlerini geçiren iktidar oluşan bütçe açıklarını vergilerle kapatmaya çalışıyor.AKP iktidarı ve yandaşları fakir fukara edebiyatıyla iktidara gelmiş ancak bugün kendileri ve yandaşları sanki başka bir dünya da yaşıyormuş gibi lüks ve şatafat içinde yaşamaktadırlar.2017 yılının 7 ayı sonunda bütçede oluşan açık 21 milyar TL olmuştur. Devlet deki israf ve müsriflik başta gelen sebep dir. Bunun yanında yandaş firmalara bol kepçe den dağıtılan imkanlar ve referandum sürecinde devletin kesesinden yapılan harcamalar ve devlet garantisi verilen köprülere, yollara ödenen paralar bu açığı yaratmıştır. Şimdi de bu açığı kapatmak için tek çare % 40 gibi artış yapılan motorlu taşıtlar vergisi ve diğer vergilerdir.Bu müsriflik devam ettiği sürece bu vergilerin devamı gelecektir” dedi.

 

 

MOTORLU TAŞIT VERGİSİNDEKİ %40 ARTIŞ YASAL DEĞİLDİR

 

Biçki ”Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunun 10.maddesinin birinci fıkrası ‘Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan vergi miktarları o yıl için Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır’”a” bendinde de değerleme oranının %50 fazlasını geçmemek’ üzere demektedir.

 

Bu kanun hükmünün açık ifadesiyle vergi zammının ne oranda yapılacağı açık bir şekilde belirtmiştir.Yapılacak MTV zammı belirlenecek olan 2017 yılının yeniden değerleme artış oranı kadar veya en fazla bu oranın %50 si arttırılarak uygulanmalıdır.Bu oran da %15 civarlarında olacaktır. Bu yüzden Yüzde kırk artış oranı yasal değildir.Bu artış oranı bir kişi dava açtığı takdirde iptal olacaktır”.dedi .