CHP’li Biçer, depremin vurduğu Tiyenli’de!

CHP’li Biçer, depremin vurduğu Tiyenli’de!
28 Mayıs 2017 16:50

Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer depremde hasara uğrayan Saruhanlı Kumkuyucak Beldesini ve Gölmarmara ilçesinin Tiyenni köyünü ziyaret etti.

 

 

DEPREMDE DE YANDAŞA ÖNCELİK

 

 

Biçer yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Yapılan ilk açıklamalarda ağır hasar olmadığı iletildi. 250 hanenin 50-60 kadarı ağır hasarlı. Dün 18.53 civarında deprem oldu. Evlerin içine girilemeyecek durumda olmasına rağmen çadırlar çok geç gelmiş ve sadece 10 tane çadır dağıtılmış. Gelen çadırlar da ne yazık ki “sosyal devlet” anlayışından uzak bir şekilde sadece AKP’lilere dağıtılmış. Vatandaşa soruyoruz birçok sıkıntısı var anlatıyor. Ama ilginçtir ki AKP’lilere soruyoruz: “her şeyimiz tam çok şükür” cevabını veriyorlar. Adalet burada da yok. Yazıklar olsun böyle bir durumda bile vatandaşını ayıran, ötekileştiren iktidara”

 

 

ÖLÜM OLSAYDI YİNE Mİ KADER YİNE Mİ FITRAT DİYECEKTİNİZ?

 

 

Biçer: “Net 10 adet çadır dağıtılmış bunda bile yandaşları kayırılmış. Evleri ağır hasar gören vatandaşlar geceyi arabalarda sokakta geçirmiş. Gelen 10 çadır yandaşlara… Deprem olduğu anda müdahale edebilecek, can kaybının ve hasarın en az düzeyse olması için önlem alabilecek bir çalışmamızın olmadığını da ispatlı bir şekilde görmüş bulunmaktayız. Can kaybı olsaydı Soma’ya fıtrat diyenler bunun içinde mi fıtrat diyeceklerdi? Ya da kader mi olacaktı adı? Nasıl olur tedbir alınmaz? Hazırlıklı olunmaz?” Dedi.