CHP’li Başkan Salman’ın deprem isyanı: Panel yaptık kimse gelmedi!

CHP’li Başkan Salman’ın deprem isyanı: Panel yaptık kimse gelmedi!
10 Ekim 2019 09:34

 Yalova Belediyesi, ‘Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler’ konulu panel için tam 55 bin kişiye SMS attı. Ancak 200 kişilik konferans salonu dolmadı. Konferansa katılımın çok düşük olmasına içerleyen Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, “Bu salon yaklaşık 200 kişilik salon, belediye çalışanlarımız, MAGDER ağırlıklı ve partili kişiler var. Yalova Belediyesi olarak 55 bin kişiye mesaj attık. İnsanlar ‘depremle ilgili ne yapılıyor?’ diye sorgularken biraz vicdanlı olsun” diye sitem etti.

 

 

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre, Yalova Belediyesi, Dinçer İlhan Meclis Salonu’nda Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Ağalday, Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, ve Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler’ konulu bir panel düzenledi. Panel Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman moderatörlüğünde gerçekleşti. Panele, Yalova Valisi Muammer Erol, CHP İl Başkanı Nur Koçak, CHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Sönmez, MAGDER Başkanı Sabri Karaçam ve vatandaşlar katıldı.

 

KATILIM ÇOK DÜŞÜK KALDI

 

Yalova Belediyesi, ‘Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler’ konusunda düzenlenecek konferans için tam 55 bin kişiye davet mesajı gönderdi.

Ancak panele katılım oranı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı hayal kırıklığına uğrattı. Panel öncesi açılış konuşması yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman “17 Ağustos 1999 depremini en derin yaralarla yaşamış bir kentiz. 20 yıl depremler için uzun bir süre değil, deprem zaten kendini unutturmadı. Biz Türk milleti olarak balık hafızalıyız çabuk unutuyoruz” dedi.

 

“55 BİN KİŞİYE SMS ATTIM”

 

 

Başkan Salman, “Bu salon yaklaşık 200 kişilik salon, belediye çalışanlarımız, MAGDER ağırlıklı ve partili kişiler var. Yalova Belediyesi olarak 55 bin kişiye mesaj attık. İnsanlar depremle ilgili ne yapılıyor diye sorgularken biraz vicdanlı olsun. Topu belediyeye, devlete atmaya biraz meraklı bir toplumuz. Üzerimize bireysel olarak düşen sorumluklar var. Halkımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

Fotoğraf: Twitter