CHP’li Barut: Çağdaşlaşma sorunu kadınlarla aşılır

CHP’li Barut: Çağdaşlaşma sorunu kadınlarla aşılır
7 Mart 2019 12:00

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Atatürk’ün kadına verdiği değeri örnek gösterdi.

 

 

“Çağdaşlaşma sorunu kadınlarla aşılır.”

 

 

“Türkiye, her alanda kadına öncelik tanımalıdır.”

 

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kadınların yaşamın her alanında büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan Milletvekili Barut, cinsiyet eşitliğinde, iş yaşamında hep geri plana itilen kadınların haklarının korunmasına yönelik hem bireysel hem de CHP olarak büyük bir mücadele verdiklerini vurguladı.

 

 

İŞ YAŞAMINDA KADININ ÖNEMİ

 
1857 yılında New York’ta tekstil işçisi kadınların büyük bir direniş örneği sergilediğini ancak 129 kadının resmen yakılarak öldürüldüğünü anımsatan Barut, “Bu olayın üzerinden 162 yıl geçmesine rağmen bugün kadınlarımız adeta sömürü düzeninde yaşam mücadelesi veriyor. Maalesef ülkemizde kadınların evlere hapsedilmeye çalışıldığı, ikinci sınıf vatandaş gibi göründüğü, kadının gülmesinden ve gezmesinden rahatsızlık duyulan bir dönemi yaşıyoruz. İş yaşamında ise tam bir çıkmazla karşı karşıyayız. Kadının sosyal, ekonomik ve siyasal konumunda iyileştirici planlar hazırlayarak bunları hayata geçirmeyi başaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonra kadınlar için seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere bir çok alanda ilklere imza atmış ve dünyaya örnek olmuştur” dedi.

 

 

14 AYDA 520 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!

 
Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin mevcut iktidar döneminde oldukça arttığını ve bu artışın her geçen gün devam ettiğini vurgulayan Barut, 1 Ocak 2018 – 28 Şubat 2019 tarihleri arasında 520 kadının cinayete kurban gittiğini, çalışan kadınlardan bir çoğunun da iş cinayetleri nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getirdi.

 
CHP’li Ayhan Barut, Türkiye’nin Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine kadınlarla ulaşabileceğini, çağdaşlaşmanın önünün ancak kadınların eğitim, siyasi, ekonomik, sosyal ve sportif hayatta var olmasıyla, öne çıkmasıyla açılabileceğini sözlerine ekledi.